Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3-2 τον Βόλο και έμεινε μόνος στην 3η θέση της βαθμολογίας, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά, έντονα και συναρπαστικά ματς που έχουμε δει φέτος στην μεγάλη κατηγορία.

Ads

Σε ένα γήπεδο χαλί, παρά την έντονη βροχόπτωση, οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις και τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν μετά από πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσμπε και έδωσε ο διαιτητής Ευαγγέλου, αφού πρώτα είδε τη φάση μετά από υπόδειξη του VAR.

Ο ΠΑΣ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο ματς κόντρα στη Λαμία θα τερματίσει στην τρίτη θέση με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου και αυτή είναι η ψηλότερη θέση που έχει τερματίσει ποτέ στην ιστορία του.

Για τον Βόλο αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα και πρώτη μετά την απομάκρυνση του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Ads

Με 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς, που είχε τον Λοντίγκιν στο τέρμα και τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν στην άμυνα. Στο κέντρο επιλέχτηκαν οι Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ και Μέντες, με την επιθετική δυάδα να αποτελείται από Σνάιντερ και Περέα.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος επέλεγε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κλέιμαν να υπερασπίζεται την εστία και τους Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι και Σοάρες. Στο κέντρο έπαιξαν οι Νίνης, Μπαρτόλο και μπροστά τους οι Ροσέρο, Ορός και Ρεγκατέν, με μοναδικό προωθημένο τον Φαν Βέερτ.

Πιο καλό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Βόλος, καθώς πριν συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα στο ματς, ο Ορός άνοιξε το σκορ (0-1) μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια.

Μεταξύ 6ου και 7ου λεπτού, η ομάδα της Μαγνησίας άγγιξε δις το 2-0, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει πρώτα την προσπάθεια του Φαν Βέερτ και εν συνεχεία εκείνη του Ροσέρο.

Στο 12’ ο Μέντες κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του που κόντραρε, με τον Κάργα να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση της στημένης φάσης.

Ο φρενήρης ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια για λίγα λεπτά, με τον Μπρένερ να έχει ένα μακρινό σουτ που μάζεψε ο Κλέιμαν στο 28’ και τους Φαν Βέερτ, Νίνη, να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Λοντίγκιν στο 29’ και στο 35’ αντίστοιχα.

Και ενώ φαινόταν πως το ημίχρονο θα έμενε στο 1-1, στο 40ο λεπτό ήρθε το απίστευτο γυριστό ψαλίδι του Νίνη μετά από μπαλιά του Ορός για να φέρει νέο προβάδισμα για τους Βολιώτες (1-2).

Μάλιστα οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου δεν έμειναν εκεί, καθώς είχαν και δοκάρι σε σουτ του Σοάρες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά διαφορετικό, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καταφέρνουν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 57’, χάρις σε κοντινή προσπάθεια του Περέα μετά από μπαλιά του Σάλιακα (2-2).

Οι παίκτες του Μεταξά διατήρησαν την υπεροχή και μετά το γκολ, με ένα πάτημα του Ροσέρο στον Πίρσμαν στο 82’ να φέρνει πέναλτι κατόπιν χρήσης VAR.

Ο Εραμούσπε στόχευσε στην αριστερή πλευρά της εστίας του Κλέιμαν, ο οποίος έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα, δίχως όμως να καταφέρει να αποσοβήσει το 3-2.

Οι Βολιώτες έψαξαν την ισοφάριση στα μπόλικα (οκτώ) λεπτά των καθυστερήσεων και παραλίγο να την βρουν στα τελευταία δεύτερα, όταν ένα μπλέξιμο στην άμυνα του ΠΑΣ λίγο έλειψε να φέρει το 3-3, με τον Πίρσμαν να διώχνει, δίχως πάντως να φαίνεται καθαρά αν πρόλαβε να περάσει την γραμμή η μπάλα. Το VAR εντέλει απεφάνθη ότι δεν είχε περάσει.

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62’ Λώλης, 90+5’ Παντελάκης), Σνάιντερ, Μέντες (86’ Λιάσος), Περέα

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορός (77’ Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89’ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (89’ Τερεζίου), Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος )Αθηνών)
AVAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις