Το ζήτημα της ρατσιστικής βίας και της στάσης της αστυνομίας απέναντι σε μαύρους πολίτες προβληματίζει έντονα τους ΝΒΑερς. Δεν σταματούν οι αντιδράσεις παικτών και προπονητών του ΝΒΑ ενάντια στην βία κατά των μαύρων.

Ads

Μετά το νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας αστυνομικού κατά μαύρου πολίτη, με τους επτά πυροβολισμούς που δέχτηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ στο Γουισκόνσιν, ο προπονητής των Κλίπερς Ντοκ Ρίβερς, έκανε μία εξαιρετική ομιλία, παίρνοντας άμεσα θέση.

image

«Είναι πολύ λυπηρό. Το μόνο που ακούς είναι τον Ντόναλντ Τραμπ και όλους να μιλούνε για φόβο. Είμαστε αυτοί που σκοτώνονται. Είμαστε αυτοί που πυροβολούνται. Είναι εκπληκτικό, συνεχίζουμε να αγαπάμε αυτή τη χώρα και αυτή η χώρα δεν μας ανταποδίδει την αγάπη. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός. Πιστεύω σε όλους τους καλούς αστυνομικούς. Δεν προσπαθούμε να τους μειώσουμε. Προσπαθούμε να τους κάνουμε να μας προστατεύσουν, όπως κάνουν και με όλους τους άλλους», τόνισε ο προπονητής των Κλίπερς.

Ads

Ακόμα περισσότερο οι Ράπτορς κάνουν και δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους  για μποϊκοτάζ στον πρώτο αγώνα με τους Σέλτικς, μετά τους πυροβολισμούς αστυνομικού κατά μαύρου πολίτη στο Γουισκόνσιν

Μετά τους επτά πυροβολισμούς που δέχτηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στο Γουισκόνσιν η ομάδα των Ράπτορς έκανε μίτινγκ και συζήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρει τον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής με τους Σέλτικς (1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής) σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ το επιβεβαίωσε. «Ξέρουμε πως το να έρθουμε ή να μην έρθουμε στο Ορλάντο δεν θα σταματούσε κάτι, αλλά με το να παίξουμε ή να μην παίξουμε σίγουρα θα ασκήσουμε πίεση σε κάποιους. Δεν θα ήταν ωραίο, σε έναν τέλειο κόσμο, αν συμφωνούσαμε όλοι να μην παίξουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα; Θα μπορούσαμε να πιέσουμε κάποιες καταστάσεις για να γίνει μια πραγματική αλλαγή και να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη. Ξέρω πως δεν είναι τόσο απλό, αλλά αντί να καθόμαστε και να μιλάμε για αλλαγή, ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να βγούμε μπροστά και να θυσιάσουμε και κάτι, όχι απλώς χρήματα ή δημοφιλία. Συζητάμε μέσα στην ομάδα και όλοι μας έχουμε επηρεαστεί», τόνισε ο γκαρντ του Τορόντο.

image