Ξεκίνησε η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League, με επτά αναμετρήσεις (ενός γκρουπ ανά κατηγορία) και όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Ads

Η ανανεωμένη Ιταλία με τρομερό φίνις, αφού ξεπέρασε το σοκ της ήττας με 5-2 από τη Γερμανία τον Ιούνιο, νίκησε την Αγγλία την προηγούμενη αγωνιστική, ολοκλήρωσε με πέρασμα 2-0 από την Ουγγαρία και τερμάτισε πρώτη στον 3ο όμιλο της Α΄κατηγορίας του Nations League!

Με αυτή τη νίκη έκλεισε θέση για το final-4 όπου την περιμένουν οι Κροατία, Ολλανδία και μία εκ των Πορτογαλία ή Ισπανία.

Συναρπαστικό ματς και γεμάτο ανατροπές στο Γουέμπλεϊ, αλλά χωρίς νικητή. Η Αγγλία έκανε απιθανη ανατροπή, με τρία γκολ σε έντεκα λεπτά απέναντι στη Γερμανία, αλλά τα πάντσερ κατάφεραν να αντιδράσουν και να βρουν την απάντηση για το τελικό 3-3 σε ένα χορταστικό παιχνίδι!

Ads

Η Φινλανδία ήταν αποφασισμένη να πάρει αποτέλεσμα και το έκανε, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Μαυροβουνίου και διατηρήθηκε στη Β’ κατηγορία του Nations League με το σπαθί της.

Από την άλλη πλευρά, αυτή που μάλλον δεν χάρηκε καθόλου για τη νίκη της ήταν η Ρουμανία. Το σύνολο του Έντι Ιορντανέσκου τα έδωσε όλα κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, πανηγύρισε τεράστια σε έκταση σκορ νίκη (4-1), όμως αυτό δεν την έσωσε από τον υποβιβασμό στην Γ’ κατηγορία του Nations League.

Με επτά βαθμούς οι γηπεδούχοι έμειναν στην τέταρτη θέση του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας, όμως στην ισοβαθμία με το Μαυροβούνιο έμειναν από κάτω. Από την άλλη πλευρά, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη παρά την ήττα δεν νοιάστηκε, αφού είχε κλειδώσει την πρωτιά και την άνοδο.

Με τον Κβαρατσκέλια για ακόμη ένα ματς να είναι ο πρωταγωνιστής, η Γεωργία επικράτησε 2-1 στην έδρα του Γιβραλτάρ και προβιβάστηκε αήττητη στη Β’ κατηγορία με 16 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι υποβιβάστηκαν στην Δ’ και τελευταία κατηγορία με μόλις έναν πόντο.

Τέλος στη Δ΄κατηγορία και στον δεύτερο όμιλο, η Εσθονία επισφράγισε την ήδη δεδομένη άνοδο στην τρίτη κατηγορία, με το απόλυτο των νικών και εύκολο διπλό επί του Σαν Μαρίνο,

Τα αποτελέσματα

Α’ Κατηγορία

3ος Όμιλος

Αγγλία-Γερμανία 3-3
(71’ Σο, 75’ Μάουντ, 83’ Κέιν – 52’ Γκουντογκάν, 67’, 87′ Χάβερτς)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Ουγγαρία-Ιταλία 0-2
(27’ Ρασπαντόρι, 52΄Ντιμάρκο)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Βαθμολογία

  1. Ιταλία 11
  2. Ουγγαρία 10
  3. Γερμανία 7
  4. Αγγλία 3

Β’ Κατηγορία

3ος Όμιλος

Ρουμανία – Βοσνία 4-1
(38’ Μαν, 73’, 86’ Πούσκας, 79’ Ράτσιου, – 77’ Τζέκο)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Μαυροβούνιο – Φινλανδία 0-2
(47’ Άντμαν, 53’ Κάλμαν)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Βαθμολογία

  1. Βοσνία 11
  2. Φινλανδία 8
  3. Μαυροβούνιο 7
  4. Ρουμανία 7

Γ’ Κατηγορία

4ος Όμιλος

Γιβραλτάρ-Γεωργία 1-2
(76’ Άνεσλι – 19’Καβαρατσκέλια, 49’Τσιταϊσβίλι)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Βόρεια Μακεδονία-Βουλγαρία 0-1
(50’Ντεσπότοφ)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Βαθμολογία

  1. Γεωργία 16
  2. Βουλγαρία 9
  3. Βόρεια Μακεδονία 7
  4. Γιβραλτάρ 1

Δ’ Κατηγορία

2ος Όμιλος

Άγιος Μαρίνος-Εσθονία 0-4
(38’/ 79’ Ανιέρ, 56’ Τενίστε, 69’Σάπινεν)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Εσθονία 12
  2. Μάλτα 6
  3. Άγιος Μαρίνος 0