Μετά από αρκετά χρόνια η Εθνική Ελλάδας κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα σε διεθνή διοργάνωση, είναι πειστική, σοβαρή και με εμφανή διάθεση διάκρισης.

Ads

Επίσης μετά χρόνια από αγωνιζόμενη στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, ενθουσίασε τους  χιλιάδες φίλους της στις κερκίδες, επικρατώντας 3-0 της Κύπρου, για την τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της 3ης κατηγορίας του Nations League. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το 3/3 και πλέον περιμένει τον τελικό πρωτιάς του ομίλου την Κυριακή με το Κόσοβο στον Βόλο.

Ο Μπακασέτας σκόραρε και στο τρίτο ματς της Ελλάδας, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης, ενώ «έφτιαξε» το 2-0 του Παυλίδη. Ο Λημνιός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (3-0), αλλά αποχώρησε τραυματίας και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Ads

Η Ελλάδα την Κυριακή (12/6, 21:45) υποδέχεται το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό, σε ένα κομβικό παιχνίδι για τον όμιλο. Η Ελλάδα με νίκη φτάνει στο +6 από τους Κοσοβάρους και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε “κλειδώνει” την πρώτη θέση.

Αυτό σημαίνει πως ανεβαίνει στο League B, αλλά και έχει εξασφαλισμένη θέση στα μπαράζ του Euro 2024 της Γερμανίας, σε περίπτωση που δεν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου.

Σε περίπτωση ισοπαλίας με το Κόσοβο, η Ελλάδα διατηρεί το +3 και μπορεί να κλειδώσει την πρώτη θέση στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ανάλογα και τα αποτελέσματα. Εάν η Εθνική ηττηθεί, τότε το Κόσοβο θα την φτάσει στους εννέα πόντους και όλα θα κριθούν στα τελευταία ματς.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

  • Ελλάδα-Κύπρος 3-0
  • Κόσοβο-Βόρεια Ιρλανδία 3-2

Η βαθμολογία

image

Οι επόμενες αγωνιστικές:

αγωνιστική – 12 Ιουνίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
  • Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

αγωνιστική – 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία-Κόσοβο (19:00)
  • Κύπρος-Ελλάδα (21:45)

αγωνιστική – 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία (21:45)
  • Κόσοβο-Κύπρος (21:45)

Με το κλασικό 4-3-3 κατέβασε την Ελλάδα ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Βλαχοδήμος στην εστία, με τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα στην άμυνα. Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας η τριάδα στα χαφ, με τους Λημνιός, Δουβίκα στα εξτρέμ και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-4-3 παρέταξε την Κύπρο ο Νίκος Κωστένογλου. Στο τέρμα ο Μιχαήλ, με τους Γκόγκιτς, Κατελάρη, Κορρέα στην τριάδα στα στόπερ. Πίττας, Αρτυματάς, Κυριακου, Ν. Ιωάννου στην τετράδα του άξονα και οι Παπουλής, Σωτηρίου, Λοΐζου στην τριπλέτα της επίθεσης.

Η Ελλάδα μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια, καθώς έκανε ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δυο γκολ μέχρι τα μισά.

Ο Τάσος Μπακασέτας στο 9΄ με ένα εκπληκτικό βολέ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Εθνική κάνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια η Εθνική μας πίεζε αρκετά την Κύπρο, η οποία έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 15’ η ομάδα του Κωστένογλου είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Λοΐζου έκανε την σέντρα, αλλά η άμυνα της Ελλάδας έδιωξε.

Η Ελλάδα στο 20’ διπλασίασε τα τέρματά της με ωραίο κοντινό πλασέ του Παυλίδη, ύστερα από ασίστ του Μπακασέτα (2-0).

Ο Χατζηδιάκος στο 25’ βγήκε αναγκαστική αλλαγή καθώς ένιωσε μια ενόχληση και στη θέση του μπήκε ο Τζαβέλλας.

Στην συνέχεια η Ελλάδα απειλούσε συνεχώς και είχε την κυριαρχία του παιχνιδιού, παρόλα αυτά στο φινάλε του ημιχρόνου χαλάρωσε. Στο 40’ ο Λημνιός έκανε μια ωραία λόμπα, αλλά ο Μιχαήλ του είπε όχι. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και η Κύπρος βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Πίττας από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Λίγο αργότερα, ο Λοΐζος έκανε ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την Εθνική Ελλάδας να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η Ελλάδα μπήκε με δυναμικό τρόπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λημνιός στο 48ο λεπτό έκανε μια φοβερή ντρίμπλα και με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 3-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Η Κύπρος δεν μπορούσε να αντιδράσει ιδιαίτερα και όποιες φάσεις και να είχε στην συνέχεια δεν τις μετουσίωνε σε γκολ. Ο Λαϊφης στο 66’ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε πάρει τα πάνω της, είχε κατεβάσει μεν ταχύτητα, αλλά έφτιαχνε εύκολα φάσεις κόντρα στην Κύπρο. Ο Μασούρας είχε ευκαιρία να κάνει το 4-0, όταν στο 70’ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μιχαήλ του είπε όχι.

Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά είχε πέσει, με την Εθνική να δημιουργεί φάσεις και να έχει την κατοχή και την Κύπρο να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματ «έσβησε», με την Ελλάδα να κάνει διαχείριση ενόψει του αγώνα με τον Κόσοβο και να κρατάει το μηδέν ξανά, όπως και τη νίκη με 3-0 απέναντι στην Κύπρο.

Ελλάδα (Γουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24′ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81′ Παπανικολάου), Μάνταλος (52′ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46′ Μασούρας), Παυλίδης

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46′ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64′ Παναγιώτου), Παπουλής (74′ Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64′ Τζιωνής), Σωτηρίου (46′ Χριστοφή)

Διαιτητής: Μπόγκναρ Ταμάς (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Μπουζάς Μπάλαζ , Κόμπορ Πέτερ (Ουγγαρία)
4ος Διαιτητής: Μπέρκε Μπάλαζ (Ουγγαρία)