Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Μπεργκ «καθάρισε» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εκπληκτική του πορεία και έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει με ήττα 1-0 από τη Μολδαβία για να δώσει τον καθοριστικό αγώνα στην Τούμπα.

Ads

Ο επιθετικός των πρασίνων Μάρκους Μπεργκ, πέτυχε χατ τρικ, κόντρα στην Μίντιλαντ στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην ανατροπή του 0-1 σε 4-1. Ο επαναληπτικός αγώνας θα δοθεί την επόμενη Πέμπτη στη Δανία. Με το 4-1 ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, αν εμφανιστεί το ίδιο σοβαρός και στον επαναληπτικό, εξασφάλισε την πρόκριση με τους Δανούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα για την ανατροπή. 

Η Μίντιλαντ προηγήθηκε στο 13’. Μετά από λάθος του Κοτσόλη το μακρινό φάουλ του Λάουρντσεν κατέληξε στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο ανέλαβε ο Μπεργκ που αποθεώθηκε στην κατάμεστη Λεωφόρο. Αρχικά ο Καρέλης ανατράπηκε στην περιοχή από το Σβιατσένκο. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 21’ έκανε το 1-1. Μετά από τρία λεπτά ήρθε και το δεύτερο γκολ του Μπεργκ από ασίστ του Καρέλη. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Τριανταφυλλόπουλος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μπεργκ που έκανε το 3-1. Πέτυχε το χατ τρικ και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Καρέλη και τον Μπεργκ, για να αυξήσουν το προβάδισμά τους. Στο 58’ οι Δανοί έμεινα με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Σβιατσένκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 81’ και οι Πράσινοι έχασαν τον Τριανταφυλλόπουλου με δεύτερη κίτρινη. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 89’ ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με το αυτογκόλ του Λάουρτσεν μετά την προσπάθεια του Νάνο.

Ads

Αστέρας είναι και συνεχίζει

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει βαλθεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στα προκριματικά του Europa League. Μετά τον αποκλεισμό της γερμανικής Μάιντς έκανε το πρώτο βήμα και για τον αποκλεισμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία νίκησε με 2-0 στην Τρίπολη. Αν τα γκολ του Μάσα και του Ζησόπουλου θα του δώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης θα φανεί στον επαναληπτικό αγώνα σε μια εβδομάδα.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 29’ με ένα δυνατό σουτ του Μάσα. Ο ίδιος παίκτης στο 47’ γύρισε την μπάλα στον Ζησόπουλο, ο οποίος έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο χρόνο που ακολούθησε τα σουτ της Μακάμπι δεν βρήκαν στόχο, ενώ από τον Αστέρα ο Μπαράλες δεν κατάφερε να σκοράρει στο 85’ όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των ισραηλινών.

Για την πρόκριση στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα Ζίμπρου στη Μολδαβία και ηττήθηκε με 1-0. Το γκολ του Μπούργκιου δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Μολδαβούς που την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούν την Τούμπα διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπούργκιου, στο 79ο λεπτό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί. Η σημαντικότερη φάση ήταν το δοκάρι του Κατσικά στο 37ο λεπτό μετά από κόρνερ του Μακ. Τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ έκαναν την εμφάνισή τους στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπουργκίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών του ΠΑΟΚ σε κόρνερ. Στην εκπνοή του αγώνα η Ζίμπρου θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της ωστόσο ο Αλεξέεφ σημάδεψε το δοκάρι.