Σκληρή κριτική άσκησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στα σχέδια του ΕΣΑΚΕ που ζημιώνουν τους Έλληνες παίκτες.

Ads

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε ότι θα αντιδράσει άμεσα στα μέτρα που αφορούν το νέο φορολογικό καθεστώς, τις αμοιβές των μάνατζερ και το FAT.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι σαφές πλέον και επίσημα ότι ο ΕΣΑΚΕ έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον τον Ελλήνων παικτών και εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.

Ads

Μετά την μονομερή απόφαση του ΕΣΑΚΕ να νομιμοποιήσει τις ομάδες οι οποίες δεν πληρώνουν τους παίκτες τους (κατάργηση FAT, τρόπος πληρωμής εκπρόσωπων), η ένωση προχωρά σε περαιτέρω παρανομίες και μονομερείς κινήσεις κατά των καλαθοσφαιριστών.

Με πρωτόγνωρη απόφαση του Δ.Σ (;) ή με πρωτοβουλία του προεδρείου του, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να καταργήσει την ελευθερία που δίνει ο νόμος στον καλαθοσφαιριστή να διαπραγματεύεται και να συμφωνεί από κοινού με την ΚΑΕ/ΤΑΚ τους όρους του συμβολαίου του.

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΑΚΕ προχωράει σε μονομερή και απαράδεκτη αλλαγή του εντύπου συμβολαίου με την οποία προσπαθεί να καταστήσει υποχρεωτική την πληρωμή της εφορίας από τους παίκτες έστω και αν υπάρχει διαφορετική συμφωνία μεταξύ ομάδος και αθλητή! Αφού λοιπόν η νέα πολιτική επιλογή του ΕΣΑΚΕ είναι αυτή του πολέμου, την καλωσορίζουμε και επιφυλλασόμεθα».