Αρχίζει σήμερα η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ, με δύο αναμετρήσεις που αναμένονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, παρόλο που θεωρητικά υπάρχουν μεγάλα φαβορί, με την παρουσία Βραζιλίας και Αργεντινής.

Ads

Οι αγώνες στη φάση των 8 είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και – αν δεν υπάρξει νικητής – η διαδικασία των πέναλτι.

Προημιτελικοί

Το σημερινό πρόγραμμα (Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου)

Ads
  • 17:00  Κροατία – Βραζιλία (Στάδιο Education City, Ντόχα) – ΑΝΤ1
  • 21:00  Ολλανδία  – Αργεντινή (Στάδιο Lusail, Lusail) – ΑΝΤ1

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

  • 17:00  Μαρόκο  – Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) – ΑΝΤ1
  • 21:00 Αγγλία  – Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail) – ΑΝΤ1

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τον μεγάλο τελικό του φετινού Μουντιάλ:

Ημιτελικοί

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

  • 21:00 Κροατία ή Βραζιλία – Ολλανδία ή Αργεντινή (Στάδιο Lusail, Lusail) – ΑΝΤ1

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

  • 21:00 Μαρόκο ή Πορτογαλία – Αγγλία ή Γαλλία (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1

Μικρός τελικός

  • Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (17:00)   (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) – ΑΝΤ1

Τελικός

  • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (17:00)(Στάδιο Lusail, Lusail) – ΑΝΤ1

Κροατία-Βραζιλία

Κροατία και Βραζιλία κοντράρονται στο πρώτο χρονικά ματς των προημιτελικών, ψάχνοντας το εισιτήριο που θα τους στείλει στους «4» του θεσμού.

Οι Κροάτες προέρχονται από τη δραματική πρόκριση επί της Ιαπωνίας. Με ήρωα τον τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς που απέκρουσε τρία πέναλτι, άφησαν εκτός διοργάνωσης τους Ασιάτες και συνεχίζουν να ονειρεύονται πως μπορούν να επαναλάβουν την πορεία του 2018 ως τον τελικό.

Βέβαια, έχουν απέναντί τους μια εξαιρετική ομάδα που αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουν βάζοντας μπόλικη τακτική και σκοπιμότητα, να οδηγήσουν το ματς εκεί που θέλουν. Στάνισιτς, Μπρόζοβιτς είναι εντάξει παρότι έχασαν μια προπόνηση, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Σόσα.

Η Βραζιλία έκανε την πιο πειστική της εμφάνιση και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διαλύοντας με 4-1 την Νότια Κορέα και έφυγε για προημιτελικά. Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, με τον Νεϊμάρ να ηγείται της «σελεσάο», ενώ συνολικά έχει τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές της.

Παράλληλα εξασφάλισε για όγδοη σερί φορά την πρόκρισή της στην οκτάδα. Ο Άλεξ Σάντρο είναι εξαιρετικά αμφίβολος και μοιάζει δύσκολο να προλάβει, με τον Ντανίλο να παραμένει αριστερά όπως φαίνεται και ο Μιλιτάο δεξιά.

Υπέρ της Βραζιλίας η παράδοση, αφού έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς ενώ άλλο ένα έχει λήξει ισόπαλο. Δύο φορές έχουν κοντραριστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη «σελεσάο» να νικά 1-0 το 2006 και 3-1 το 2014.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Μπάρισιτς – Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς – Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον – Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο – Κασεμίρο, Πακετά – Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους – Ρισάρλισον

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Γήπεδο: Education City Stadium, Αλ Ραγιάν (44.667)

image

Ολλανδία-Αργεντινή

Άκρως ενδιαφέρον είναι και το άλλο παιχνίδι της ημέραςανάμεσα σε Ολλανδία και Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» θεωρείται το φαβορί, ωστόσο οι «οράνιε» μπορούν να κάνουν τη ζημιά, με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τους «8» αφού νίκησε τις ΗΠΑ με το επιβλητικό 3-1. Η ομάδα του Φαν Χάαλ έχει νωπές τις μνήμες από τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2014, όταν η Αργεντινή την είχε αποκλείσει στη διαδικασία των πέναλτι. Παίζει πιο προσεκτικά, δεν είναι φουλ επιθετική και πηγαίνει πιο κλειστά τα ματς, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις σχετικά λίγες τελικές που δημιουργεί.

Από την άλλη η Αργεντινή μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε τη νίκη-πρόκριση με 2-1 κόντρα στην Αυστραλία. Με τον Μέσι να ηγείται σε ακόμη ένα παιχνίδι και τους Ντε Πολ, Εμιλιάνο Μαρτίνες να συνεισφέρουν σημαντικά, οι λατινοαμερικάνοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα. Παράλληλα, η «αλμπισελέστε» καλείται να σπάσει την «κατάρα» που συνοδεύει την εκάστοτε κάτοχο του Κόπα Αμέρικα, η οποία δεν κατέκτησε ποτέ το επόμενο Μουντιάλ!

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές στο παρελθόν και η Αργεντινή έχει μόλις μία νίκη έναντι τεσσάρων των Ολλανδών (1-4-4).

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Νοπέρτ – Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Ντε Ρόουν, Φ. Ντε Γιονγκ, Μπλιντ – Κλάασεν – Γκάκπο, Ντεπάι

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα, Οταμέντι, Ρομέρο, Ταλιαφίκο – Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ, Φερνάντες – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Γήπεδο: Lusail Iconic Stadium (80.000)

image