Για την 14η αγωνιστική της Super league 1 αναμετρήθηκαν στο Ηράκλειο ΟΦΗ και Άρης, με τελικό αποτέλεσμα 1-1, κάτι που μάλλον δεν αρέσει σε καμία από τις δύο ομάδες, που έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην πρώτη πεντάδα.

Ads

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τον ΟΦΗ να είναι καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο όταν σκόραρε με τον Πασαλίδη και τον Άρη να μένει όρθιος στο 89′ με την ισοφάριση του Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Μπαλογιάννης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Με τους Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο και Γκαγιέγος να αγωνίζονται στον άξονα, ενώ Τοράλ, Καστάνιος και Λάμπρου συνέθεσαν την τριπλέτα της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Κουέστα στην εστία και τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα στα μετόπισθεν. Τζέγκο και Σάσα αποτέλεσαν τους δύο «κόφτες», με τους Γκάμα, Εντιαγέ και Γκαρσία πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά.

Ads

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκούσαν ξεκινώντας από ψηλά οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι σταδιακά ισορρόπησαν την κατάσταση.

Όλα αυτά, φυσικά, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανυπαρξία όχι ευκαιριών, αλλά έστω και υποψίας φάσεων από αμφότερες τις ομάδες.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια συνδυάστηκε και με το πρώτο γκολ του αγώνα. Με τον Κουέστα να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, στην εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, τον Βούρο να κάνει κεφαλιά-πάσα και τον Πασαλίδη με νέα κεφαλιά μπροστά από την εστία να κάνει το 1-0 για τον ΟΦΗ στο 15’.

Οι «κίτρινοι» έχασαν αρχικά τον Εντιαγέ, που τραυματίστηκε στην ίδια φάση, αλλά και τον Γκαρσία στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και αναγκάστηκαν  δύο φορές να αλλάξουν πλάνα.

Ενδιάμεσα, ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ απειλητικοί, δείχνοντας έλλειμμα ενέργειας αλλά και αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι.

Βέβαια ούτε και ο ΟΦΗ επεδίωξε να επιτεθεί ή να πιέσει μαζικά, αρκούμενος σε απλή διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος, με τα λάθη εκατέρωθεν να κυριαρχούν.

Ωστόσοήταν εκείνος που είχε και την δεύτερη τελική πριν την ανάπαυλα, με την προσπάθεια του Γκαγιέγος και την απόκρουση του Κουέστα, στο 45ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου ανέβασε την έντασή του επιδιώκοντας να επιτεθεί για να βρει το γκολ της ισοφάρισης με το αντίστοιχο του Νίκου Νιόπλια να στοχεύει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έχασαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες με τον Λάμπρου να εκτελεί φάουλ στο 50′ για να δει τον Κουέστα να πέφτει στην αριστερή του γωνία διώχνοντας τη μπάλα ενώ ο Κατερινιώτης εξτρέμ απείλησε ξανά στο 69′ με το σουτ του, έξω από την περιοχή, να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν είχε φάσεις από τις δύο ομάδες εκατέρωθεν αλλά στο 88′ ο Ιτούρμπε από τα δεξιά εφόρμησε στην περιοχή του ΟΦΗ με τον Μπαλογιάννη να τον ανατρέπει και ο ρέφερι Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι υπέρ του Άρη.

Στο 90′ ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση για να νικήσει τον Επασί ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ (71’ Καμάου), Καστάνιος (71’ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46’ Λούμορ), Τζέγκο (81’ Ματίγια), Σάσα, Γκάμα, Εντιαγέ (22’ Μάντσινι), Γκαρσία (39’ Ιτούρμπε), Καμαρά (81’ Μάνος)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών), Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)