Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2023, διάκριση που του απονείμεται για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ads

Ο Έλληνας πρωταθλητής τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφού μέσα στο 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Βουδαπέστη.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι στη διάρκεια του 2023 «προσγειώθηκε» στα 8,52 μ;etra, που ήταν και το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στην κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ, η οποία στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. H πρωταθλήτρια του ακοντισμού από τη Σερβία Αντριάνα Βιλάγκος απέσπασε τον τίτλο της ανερχόμενης Γυναίκας και ο Βούλγαρος άλτης του μήκους και του τριπλούν Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ τον αντίστοιχο τίτλο στους Ανδρες.

Ads

Το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/11) στην Κωνσταντινούπολη και το παρών έδωσε o αντιπρόεδρος της ABAF, Λάμπρος Παπακώστας, καθώς και το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια του Gala η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στην Ένωση και στην ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.