Ένα μεγάλο πανό των Bad Blue Boys, των νεοναζί χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μέλη των οποίων έχουν συλληφθεί για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, έχει ανέβει στη Λεωφόρο πριν τη σέντρα στο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ads

Το πανό, που έχει ανέβει στο πέταλο των οργανωμένων, είναι για την ώρα καλυμμένο κατά το ήμισυ. Από την ΑΕΚ τονίζουν ότι το πανό γράφει ”Free the Boys”, δηλαδή «Ελευθερώστε τα Παιδιά», προφανώς για τους συλληφθέντες Κροάτες.

Από τη μεριά της, η ΠΑΕ AEK ενημέρωσε ότι αν ανοίξει ολόκληρο το πανό των Bad Blue Boys στο πέταλο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, που είναι καλυμμένο κατά το ήμισυ για την ώρα στη Λεωφόρο, δεν θα κατέβει στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ σημείωνε  χαρακτηριστικά για το πανό: «Το θεωρούμε προκλητικό, προσβλητικό και χυδαίο». Προσθέτει, δε, πως «εφόσον ανοίξει αυτό το πανό, η ομάδα μας δεν πρόκειται να κατέβει για να ξεκινήσει το ματς. Ενημερώσαμε γηπεδούχους, επικεφαλής αστυνομικής δύναμης και ενημερώσαμε και εισαγγελέα».

Ads

Έτσι, οι παίκτες της Ένωσης αποχώρησαν προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμραρτυρίας. Μόλις, το επίμαχο πανό μαζεύτηκε από την κερκίδα, τότε οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να ξεκινάει κανονικά.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, να σημειωθεί, είχε ενημερώσει σχετικά τις Αρχές, αλλά και τους «πράσινους» ότι ενδέχεται να υπάρχουν προσβλητικά πανό ή κορεό για τον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσούρη στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».