Το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των γηπέδων με τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για την παρουσία καμερών και τα ταυτοποιημένα εισιτήρια παρουσίασε στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης.

Ads

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού στις 9 Απριλίου όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Super League 1 θα πρέπει να έχουν ενεργοποιημένα τα συστήματα ταυτοποίησης εισιτηρίων, ώστε να μην κρύβεται κανείς πίσω από την ανωνυμία, να γνωρίζουμε –όπως είπε- ποιος είναι, το τηλέφωνό και τη διεύθυνσή του, ενώ στις 6 Μαρτίου οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει κάμερες και να λειτουργούν οι κάμερες παρακολούθησης και εποπτείας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο επόμενος αγώνας θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχει αλλάξει η ημερομηνία ανοίγματος των γηπέδων, στις 13 Φεβρουαρίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού να απευθύνει έκκληση στις ΠΑΕ να βάλουν πλάτη για την εφαρμογή του νέου νόμου, λέγοντας ότι «εάν δεν το κάνουν, θα μας βρουν μπροστά τους».

«Σφραγίζουμε κάθε χαραμάδα που μπορεί να εκκολάψει την παραβατικότητα και το οργανωμένο έγκλημα μέσα στα γήπεδα», είπε ο Γιάννης Βρούτσης κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου με τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας για να προσθέσει ότι «δεν φέρνουμε την τελειότητα, δεν νικιέται η εγκληματικότητα, αν νικιόταν με νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν θα υπήρχε πουθενά παραβατικότητα στον κόσμο».