Μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών που αθλούνται λιγότερο συγκαταλέγονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ads

Μόλις το 3% των Ελλήνων, των Ιταλών και των Βουλγάρων δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ», σημειώνει η κοινοτική δημοσκόπηση.

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Σουηδία (6%), τη Φιλανδία (7%) και τη Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.

Σχετικά με τον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου,χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).

Ads

Παράλληλα, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.

Οι λόγοι που εμποδίζουν, τέλος, τους Έλληνες από το να αθληθούν, σε ποσοστό 51% θεωρείται η έλλειψη χρόνου. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 45%.