Τρεις μέρες μετά την αναμέτρηση της Τούμπας, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκρούονται εκ νέου στο Καραϊσκάκη το απόγευμα (16:45, ΝΕΤ) της Τετάρτης (12/5).

Ads

Ο «δικέφαλος» απέκτησε αέρα τριών βαθμών (10 έναντι 7) στη μάχη για την πρωτιά στα πλέι οφ, μετά τη νίκη στην έδρα του, γεγονός που έχει φέρει τους «ερυθρόλευκους» με τη πλάτη στον τοίχο.

Άπαντες στο λιμάνι χαρακτηρίζουν το ματς τελικό και μιλούν μόνο για νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση. Ουσιαστικά, το… πουλάκι θα πετάξει για τον Ολυμπιακό, καθώς αν ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο, θα αυξήσει τη διαφορά του σε 4 ή 6 βαθμούς.

Στον «δικέφαλο» γνωρίζουν πως έχουν μπροστά τους μια ακόμη ευκαιρία για να κάνουν το πλέον καθοριστικό βήμα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μη την εκμεταλλευθούν.

Ads

Και Ντουντού και «Τόρο»

Στον Ολυμπιακό το πάθος ξεχειλίζει και από το βράδυ της Κυριακής όλοι μιλούν για νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, κάτι που έχει επισημάνει στους παίκτες του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Στην προπόνηση της Τρίτης, ο Σέρβος τεχνικός έκανε κάποιες δοκιμές για το αρχικό σχήμα και θα εμπιστευθεί και πάλι το 4-3-3, διατηρώντας τον Τοροσίδη στο κέντρο, όπου επιστρέφει και ο Ντουντού.

Πιο συγκεκριμένα, γκολκίπερ θα είναι ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο να έχει προβάδισμα για τα δεξιά έναντι του Γκαλίτσιου, τον Μπράβο αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Μπροστά τους, στην τριάδα του κέντρου θα βρεθούν οι Μαρέσκα, Ντουντού και Τοροσίδης. Αριστερά αναμένεται να ξεκινήσει ο Όσκαρ, δεξιά ο Λούα Λούα και για την κορυφή της επίθεσης φαβορί είναι ο Ντάρμπισιρ, με αουτσάιντερ τον Μήτρογλου.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Πάρντο, Λεονάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος και Βαλεριάνος, ενώ εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Ντιόγκο, Ζαϊρί, Ντάτολο, ο τιμωρημένος Ζεβλάκοφ και ο ανέτοιμος Στολτίδης.

Σκέψεις για Φιλομένο

Για τον ΠΑΟΚ το ματς στο Καραϊσκάκη είναι η σημαντική ευκαιρία να αυξήσει και άλλο τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό και γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο Μίρκο Σαβίνι τέθηκε νοκ άουτ για τη συνέχεια των πλέι οφ ωστόσο, στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος τέθηκαν οι Ίβιτς, Εντίνιο και Σνάουτσνερ. Ο Σέρβος μέσος αναμένεται να βρεθεί ενδεκάδα, ενώ θέση διεκδικεί και ο Φιλομένο, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς της Τούμπας.

Στο 4-2-3-1 του «δικεφάλου», γκολκίπερ θα είναι ο Χαλκιάς, με τους Κοντρέρας (δεξιά), Λίνο (αριστερά), Τσιρίλο και Μαλεζά στην άμυνα. Γκαρσία και Βιτόλο θα βρεθούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Βιεϊρίνια (δεξιά) και Σορλέν (αριστερά) στα άκρα και τον Ίβιτς σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μουσλίμοβιτς.

Δεν αποκλείεται, όμως, ο Σάντος να κάνει την έκπληξη και να ξεκινήσει τον Φιλομένο στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας εκτός τον Βόσνιο φορ. Στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκονται και οι Κρέσιτς, Μουν, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Εντίνιο και Σνάουτσνερ.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/