Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου(DFB), που αρνήθηκε τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως το  Der Spiegel, για το ότι η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 είχε χρηματίσει τη FIFA για να κερδίσει την ανάθεση.

Ads

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι αυτά δεν στηρίζονται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο , επιμένοντας ότι κανένας από τους οργανισμούς της, δεν εμπλέκονται σε τέτοιες επιχειρήσεις. Προειδοποιεί επίσης ότι διατηρεί το νομικό δικαίωμα για να αναλάβει κάθε νομική δράση ενάντια στο περιοδικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, και αντιπρόεδρος ο Νίερσμπαχ, το 2000 είχε ανοίξει ένα κρυφό με 10,3 ελβετικά φράγκα (9,5 εκατ. ευρώ). Αυτά τα χρήματα χρησίμευσαν προκειμένου να αγοραστούν ψήφοι τεσσάρων αντιπροσώπων από την Ασία που βρίσκονταν στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, που αποτελείται από 24 μέλη.

Διαβάστε επίσης:
Spiegel: Η Γερμανία πλήρωσε τη FIFA για να πάρει το Μουντιάλ του 2006

Ads