Λύση δόθηκε στο πρόβλημα με τους Ιταλούς φιλάθλους που ήθελαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro κόντρα στην Αγγλία, αφού οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν.

Ads

Οι Ιταλοί φίλαθλοι είχαν στη διάθεσή τους 9.000 εισιτήρια για τον τελικό του Euro κόντρα στην Αγγλία την ερχόμενη Κυριακή, αλλά μόλις χίλιοι εξ αυτών θα ταξιδέψουν στο «Γουέμπλεϊ», αφού τα υπόλοιπα έχουν δοθεί σε Ιταλούς που ζουν στη Βρετανία.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών των φιναλίστ συμφώνησαν όσον αφορά τον συγκεκριμένο αριθμό φιλάθλων, αφού με τα μέτρα για τον κορωνοϊό οι υπόλοιποι θα έμπαιναν σε καραντίνα.

Τελικά χίλιοι Ιταλοί φίλαθλοι θα πάρουν ειδική άδεια παραμονής στην Αγγλία για 12 ώρες, έχοντας πρώτα παρουσιάσει αρνητικό τεστ Covid-19. Η μετακίνησή τους από την Ιταλία προς την Αγγλία θα γίνει με τσάρτερ, όπως και η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς το γήπεδο.

Ads

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην UEFA και τις αστυνομικές Αρχές της Βρετανίας για να παταχθεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς στον τελικό του Euro 2020, καθώς όλοι οι Άγγλοι θέλουν να βρεθούν στο Γουέμπλεϊ το βράδυ της Κυριακής.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγγελικές Αρχές και η UEFA βρίσκονται στο πόδι, διότι αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δίψα που υπάρχει για ένα εισιτήριο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μαγικό χαρτάκι για τον τελικό μπορεί να το βρει κάποιος ακόμα και με 7.500 λίρες στη μαύρη αγορά.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ένα ζευγάρι εισιτηρίων του αγώνα το οποίο πωλείται για 15.000 λίρες στο eBay. Φυσικά, η αστυνομία και η UEFA έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις πωλήσεις που γίνονται μακριά από τη δημοσιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετοί φίλαθλοι οι οποίοι είχαν προμηθευτεί τα εισιτήρια τους περιμένοντας οι χώρες τους να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και τώρα είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να τα πουλήσουν.

Εκεί έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη μαύρη αγορά.