Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον κόσμο του τένις ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ μετά τον αγώνα του με τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ στην O2 Arena του Λονδίνου ενώπιον 17.500 θεατών, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Ads

Αν και στον αγώνα ο σπουδαίος Ελβετός ηττήθηκε, ωστόσο για πρώτη φορά το αποτέλεσμα δεν είχε σχεδόν καμία σημασία, καθώς ο Ελβετός τενίστας άφησε τα κορτ με δάκρυα στα μάτια, με το πλήθος να χειροκροτεί τον κάτοχο 20 Grand Slam.

Ειδικότερα, με το ρολόι να δείχνει μετά τα μεσάνυχτα, ο Ρότζερ Φέντερερ θα μπορούσε να είχε σφραγίσει τη νίκη στη διπλή αναμέτρηση του Laver Cup, όταν σέρβιρε σε match point κατά τη διάρκεια ενός τεταμένου tie break, αλλά Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφό είχαν άλλη γνώμη. Έτσι, ο Τζακ Σοκ πέτυχε ένα νικητήριο forehand και σφράγισε τη νίκη με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 11-9) για την Team World.

Έπειτα από μια σύντομη στιγμή σιωπής στην κατάμεστη αρένα, το πλήθος σηκώθηκε για να χαιρετίσει τον 41χρονο Ρότζερ Φέντερερ, του οποίου η κομψότητα, το χάρισμα και το αθλητικό πνεύμα τίμησαν το τένις και ξεπέρασαν τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια μιας 24χρονης καριέρας. Ωστόσο, ο Ελβετός τενίστας δεν συγκράτησε τα δάκρυά του, όταν η Ellie Goulding τραγούδησε, ενώ ένα βίντεο με τα κατορθώματά προβαλλόταν στο γήπεδο.

Ads

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό με κάποιο τρόπο. Ήταν μια υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι χαρούμενος, όχι λυπημένος», δήλωσε ο Φέντερερ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτή θα είναι η τελευταία του διοργάνωση, αφού αγωνίζεται να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, στη συνέχεια, λύγισε καθώς ευχαρίστησε τη σύζυγό του. «Θα μπορούσε να με είχε σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά δεν το έκανε. Με κράτησε και μου επέτρεψε να παίζω, οπότε είναι εκπληκτικό – σε ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.