Η Αγγλία ζει σε κατάσταση εθνικής ποδοσφαιρικής φρενίτιδας εν όψει του τελικού το βράδυ της 11ης Ιουλίου, όπου διεκδικεί το πρώτο της Euro στον τελικό κόντρα στην Ιταλία.

Ads

Καθημερινές δηλώσεις πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών, «χαμός» στα social media και γενικώς κλίμα απόλυτου ενθουσιασμού και βεβαιότητας για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου.

Αφού κατάφερε να σπάσει και την «κατάρα» των ημιτελικών, η εθνική Αγγλίας οδεύει προς το απόλυτο ραντεβού με την ιστορία.

Απέναντι στην Ιταλία (11/7, 22:00, ANT1), τα Τρία Λιοντάρια έχουν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο σπίτι τους και ήδη οι οπαδοί στο Νησί οραματίζονται πώς θα είναι η ζωή μετά την εκπλήρωση του… «it’s coming home».

Ads

Ιδανικά θα ξεκινήσει με μια εθνική αργία! Μετά και την πρόκριση επί της Δανίας, συγκεντρώθηκαν πάνω από 130.000 υπογραφές (ο αριθμός αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει) ώστε η κυβέρνηση να ορίσει τη Δευτέρα (12 Ιουλίου), την επομένη του μεγάλου τελικού και της πιθανής κατάκτησης του Euro από την Αγγλία ως έκτακτη αργία για όλους τους εργαζομένους στο Νησί!

image

Η εθνική Αγγλίας ετοιμάζεται για τον πρώτο τελικό Euro της ιστορίας της και η «τρέλα» των οπαδών αποτυπώνεται και στο Top-5 των βρετανικών charts, όπου έχουν καταφέρει να στείλουν τέσσερα παραδοσιακά hit των Τριών Λιονταριών!

Πλημμύρισε τα social media, γίνεται σύνθημα των οπαδών μέσα κι έξω από το «Γουέμπλεϊ». Το «It’s Coming Home» είναι το διαχρονικό motto των Τριών Λιονταριών στις μεγάλες διοργανώσεις και τώρα που το όνειρο της κατάκτησης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, όλο το Νησί ακούει τους παραδοσιακούς, αλλά και τους σύγχρονους ύμνους που έχουν ταυτιστεί με την εθνική Αγγλίας.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο επίσημος «καθρέφτης» των μουσικών τάσεων στη Μεγάλη Βρετανία, το UK iTunes chart. Στην τελευταία λίστα που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουλίου, μετά και την πρόκριση επί της Δανίας, τα τέσσερα από τα πέντε κομμάτια του Top-5 είναι soundtrack των Λιονταριών!

Πίσω λοιπόν από το ολοκαίνουριο single του «ανίκητου» Εντ Σίραν που πάτησε κορυφή (“Bad Habits”) ακολουθεί στο Νο2 το ομώνυμο «Three Lions», ή πιο γνωστά «Football’s Coming Home», το οποίο κυκλοφόρησε το 1996 ενόψει του Euro που διοργανώθηκε τότε εξ ολοκλήρου σε αγγλικό έδαφος, ένα κομμάτι που σε μεγάλο βαθμό ενίσχυσε το «It’s Coming Home» στην ποπ κουλτούρα της χώρας.