Μία ακόμη «μαύρη σελίδα» γράφτηκε το Σάββατο στα ελληνικά γήπεδα, καθώς η χθεσινή αθλητική μέρα αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια, τραυματισμούς και προσαγωγές χούλιγκανς.

Ads

Η αρχή έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας όπου διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ του Ιωνικού και του Ερμής Αγιάς. Την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, περίπου 200 χούλιγκαν του Ιωνικού συνεπλάκησαν με αυτούς της Προοδευτικής, πετώντας πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ ένα κάηκε μάλιστα ολοσχερώς. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Η συνέχεια δόθηκε στον αγώνα της Α1 γυναικείου πόλο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γλυφάδα, όταν ομάδα 30 χούλιγκανς κρατώντας ρόπαλα και μαχαίρια εισέβαλαν στο Παπαστράτειο. Η αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για οπαδούς του Παναθηναϊκού που προκάλεσαν τα επεισόδια ως αντίποινα για αντίστοιχο περιστατικό που είχε σημειωθεί ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια του αγώνα Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι, ο οποίος διεξαγόταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α2. Το παιχνίδι διακόπηκε στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης όταν εισέβαλαν στο γήπεδο κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

«Τα αποτρόπαια γεγονότα δεν θα μείνουν ατιμώρητα»

Ads

Στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βασιλειάδης έγραψα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τα θλιβερά και αποτρόπαια γεγονότα στο Παπαστράτειο με την επίθεση ανεγκέφαλων σε γυναικόπαιδα δεν πρέπει και δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να επιβάλλουν το «νόμο» τους στους πολλούς. Έχω επικοινωνήσει ήδη με το αρχηγό της αστυνομίας και περιμένουμε πλήρη διαλεύκανση».