Η Λιντς ήταν εκπληκτική στην πρεμιέρα της στην Premier League, όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν επικρατώντας με 4-3 σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Άνφιλντ. Χατ-τρικ πέτυχε ο Σαλάχ.

Ads

Οι “κόκκινοι” της Λίβερπουλ βρέθηκαν τρεις φορές μπροστά στο σκορ, με την ομάδα του Μπιέλσα να καταφέρνει να βρει απάντηση στις τρεις, ώσπου λύγισε στο τέλος. Σε ένα παιχνίδι-ροντέο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πήραν τελικά το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μο Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές (4′, 33′, 88′), ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Φαν Ντάικ (20′). Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Χάρισον (12′), Μπάμφορντ (30′) και Κλιχ (66′).

Η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κοχ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Έτσι, στο 4′ ο Σαλάχ δεν αστόχησε για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα στο 12ο λεπτό η Λιντς πέτυχε την ισοφάριση, ενώ είχε προηγηθεί ακύρωση γκολ της στο 8′. Ο Χάρισον κατέβασε την μπάλα, πέρασε τον Αλεξάντερ Άρνολντ και μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ads

Στο 16′ η Λίβερπουλ βρήκε εστία με τον Μανέ από μακριά, αλλά από την αρχή της φάσης ο Ρόμπερτσον ήταν εκτεθειμένος.

Στο 20ο λεπτό ο Φαν Ντάικ σημείωσε το δεύτερο γκολ των reds. Ο Φαν Ντάικ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σκόραρε. Η απάντηση της Λιντς, ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Ο Μπράμφορντ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Φαν Ντάικ και ισοφάρισε σε 2-2 στο 30′.

Η Λίβερπουλ, όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σαλάχ έγραψε το 3-2 με ωραίο τέρμα του Αιγύπτιου, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και σούταρε στο αριστερό γάμα της εστίας των φιλοξενουμένων.

Στο 58′ η Λιντς σκόραρε και πάλι μετά από αυτόγκολ του Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά ο Μπάμφορντ που κυνήγησε τη μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Τελικά ισοφάρισε στο 66ο λεπτό όταν ο Κλιχ βρέθηκε στην αντεπίθεση και έγραψε το 3-3.

Στο 79ο λεπτό είχαμε ακόμη ένα γκολ που ακυρώθηκε. Ο Φαν Ντάικ σκόραρε, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το μέτρησε για φάουλ του Τζόουνς στην αρχή της φάσης. Τελικά, το νικητήριο γκολ η Λίβερπουλ πέτυχε στο 88ο λεπτό, από τα έντεκα βήματα. Ο Φαμπίνιο κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του στην περιοχή και ο 88′ Σαλάχ έκανε το 4-3.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89′ Ματίπ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (66′ Τζόουνς) Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (58′ Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Λιντς (Μπιέλσα): Μεσλιέρ, Άιλινγκ, Κοχ, Στρούζικ, Ντάλας, Φίλιπς, Έλντερ Κόστα, Ερνάντες (62′ Ρόμπερτς), Κλιχ (81′ Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ (62′ Ροδρίγο)

Ακολουθούν τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ της αναμέτρησης