Το Καραϊσκάκη… φοράει τα γιορτινά του το βράδυ (21:45, MEGA) της Τρίτης, μια και ο Ολυμπιακός δίνει το παρών στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξενώντας τη Μπορντό.

Ads

Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν στην άκρη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και με τη βοήθεια του κόσμου τους που αναμένεται να μετατρέψει σε «καμίνι» το φαληρικό γήπεδο, φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν μια ακόμη ευρωπαϊκή νίκη.

Φέτος, ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες στο σπίτι του για το Τσάμπιονς Λιγκ και παρότι, ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα δύσκολος, ο στόχος είναι να διευρύνει το σερί του.

Ένα «καθαρό» σκορ, χωρίς δηλαδή, να δεχθούν γκολ, θα ήταν ιδανικό για τους Πειραιώτες, προκειμένου να πάνε στον επαναληπτικό της Γαλλίας με πλεονέκτημα.

Ads

Η συνταγή της νίκης

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά πως απέναντι τους θα βρεθεί μια καλοδουλεμένη μηχανή. Μπορεί η Μπορντό να βρίσκεται σε τοπ φόρμα ωστόσο, διαθέτει εξαιρετικό σύνολο, με όπλα της την ποιότητα και τη ταχύτητα.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει ζητήσει συγκέντρωση, υπομονή, καθαρό μυαλό και πίστη στο πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ελέγξουν το χώρο της μεσαίας γραμμής και να δώσουν αυτοί τον ρυθμό του αγώνα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει φουλ επίθεση ο Ολυμπιακός, αλλά θα κοιτάξει να εξουδετερώσει τα ατού των Γάλλων, θέλοντας να κρατήσει το μηδέν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό εν όψει της ρεβάνς. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει το γκολ. Ο στόχος άλλωστε, είναι η νίκη.

Ο Μπάντοβιτς πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να κάνει τη ζημιά στη Μπορντό κυρίως από τα άκρα, ενώ ποντάρει πολλά και στις στημένες φάσεις. Όπως θα υπάρχουν και διαστήματα, που ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο του, να κλέψει τη μπάλα και να απειλήσει.

Προτιμά τον Μήτρογλου

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ετοιμάσει τα πλάνα του. Πιστός στο 4-3-3, αυτή τη φορά θα προτιμήσει τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντάρμπισιρ.

Ο Μπάντοβιτς εκτιμά πως ο αντίπαλος και το ματς γενικότερα ταιριάζει καλύτερα στον Έλληνα φορ, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά του και να σκοράρει για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, στην ενδεκάδα επιστρέφουν και οι Μαρέσκα, Μπράβο, ενώ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντουντού, Ντιόγκο και βέβαια ο Γκαλέτι.

Έτσι, γκολκίπερ θα είναι ο Νικοπολίδης, με τους Τοροσίδη (δεξιά), Μπράβο (αριστερά) στα άκρα και τους Μέλμπεργκ – Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, θα βρεθούν ο Λεντέσμα σε ρόλο «καθαρού κόφτη», έχοντας δεξιά του τον Μαρέσκα και αριστερά τον Στολτίδη. Τέλος, στην επιθετική τριάδα, ο Μήτρογλου θα είναι στην κορυφή, ο Λούα Λούα δεξιά και ο Ντάτολο αριστερά.

Στην αποστολή βρίσκονται και οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Όσκαρ, Ζαϊρί και Ντάρμπισιρ.

Τα πλάνα του Μπλαν

Από τη πλευρά, η Μπορντό γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει θερμή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη ωστόσο, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν είναι αποφασισμένοι να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και να πάρουν το αποτέλεσμα, που θα τους κάνει φαβορί εν όψει της ρεβάνς στο γήπεδο τους.

Πέρα από την απουσία του αρχηγού, Αλού Ντιαρά, οι «Γιρονδίνοι» δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Μπλαν επισήμανε πως η ομάδα του θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι της στο Φάληρο και βέβαια, πέρα από το γκολ που ψάχνει, ένα από τα ζητούμενα και γι’ αυτόν αποτελεί το μηδέν στην άμυνα.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, φαίνεται πως θα επιλέξει το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρασό, στα άκρα οι Σαλμέ (δεξιά), Τρεμουλίνας (αριστερά) και στο κέντρο της άμυνας οι Πλανίς και Σιανί.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Σανέ και Φερνάντο θα συνθέσουν το δίδυμο, ο Γκουρκίφ θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαμάκ, που θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα αναμένεται να προτιμηθούν οι Γκουφράν (δεξιά) και Βέντελ (αριστερά).

«Είμαστε Ολυμπιακός»

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς περιμένει να δει αύριο έναν διαφορετικό Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με την Μπορντό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θα δείξουμε καλή εικόνα»

«Θεωρώ ότι είναι διαφορετικό παιχνίδι από τα αντίστοιχα του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό για εμάς. Είμαστε Ολυμπιακός και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα. Παίζουμε στο γήπεδο μας και θεωρώ πως ο κόσμος θα παίξει σημαντικό ρόλο. Θα μας στηρίξει όπως σε κάθε παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Πλέον, εδώ που έχουμε φτάσει, όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δυο παιχνίδια. Αύριο είναι το πρώτο ημίχρονο. Και οι παίκτες και το προπονητικό τιμ θα είναι προετοιμασμένο για αυτό το ματς, και θα δώσει τα πάντα για τo θετικό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός για να συνεχίσει αναφορικά με το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τη γαλλική ομάδα:

«Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν»

«Έχουμε κάποιες σκέψεις. Ξέρουμε την οργάνωση της Μπορντό, όπως γνωρίζουν και αυτοί εμάς. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε, με συγκεκριμένη τακτική, και τις δυνατότητες μας, και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Σίγουρα θα διαλέξουμε μία τακτική που πιστεύω πως θα μας οδηγήσει στην πρόκριση.

Ανάλογα με τον αντίπαλο αποφασίζουμε την τακτική μας. Θεωρώ ότι πάνω από όλα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι σε αυτά τα παιχνίδια. Απαιτείται συγκέντρωση για 90 λεπτά. Ο αντίπαλος μας, και σαν σύνολο και ατομικά, διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί το παιχνίδι ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες.

Θεωρώ ότι η Μπορντό είναι μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Όπως είπα, είναι πραγματικά δουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα».

«Δεν βρίσκω δικαιολογίες»

Όσο για τις απουσίες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Και εμείς έχουμε απουσίες σημαντικές, όχι μόνο η Μπορντό. Κάθε ομάδα έχει απουσίες και από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξει στους διαθέσιμους παίκτες. Οι μεγάλες ομάδες δεν στηρίζονται μόνο σε έναν παίκτη, αλλά έχουν ένα ρόστερ, που αν χρειαστεί, μπορεί να καλύψει τα αγωνιστικά κενά που ίσως προκύψουν.

Θα ήταν εύκολο για μένα να έρθω να βρω δικαιολογίες. Εμένα δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες περί κούρασης. Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι, και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν έχω στο μυαλό μου την κούραση από το ματς της Κρήτης. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες».

«Πάθος και θέληση»

Για το τι πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός για να πετύχει αύριο κόντρα στην Μπορντό, απάντησε: «Όλα τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολα. Πρέπει να έχουμε πάθος και θέληση. Να είμαστε σοβαροί. Σε αυτή την διοργάνωση όλοι θέλουμε να δείξουμε τον καλό εαυτό μας. Να βγάλουμε προς τα έξω μια καλή εικόνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η διαφορά του αγώνα αυτού με το ματς με την Άλκμααρ είναι διαφορετικό. Διαφορετικές καταστάσεις. Εμείς όμως πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι.

Εμείς θα διαλέξουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που πιστεύω πως θα μας οδηγήσει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μου αρέσει να μιλάμε συνέχεια για το θέμα της φυσικής κατάστασης. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Θα παίξουμε με ένα σύστημα που θα προσπαθήσει να καλύψει κάποιες αδυναμίες μας. Είμαι σίγουρος πως και η Μπορντό θα προσπαθήσει, με ανάλογο τρόπο, να καλύψει τα δικά της κενά».

«Ίδιες πιθανότητες»

Μπορεί για πολλούς η Μπορντό να είναι το φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό ωστόσο, ο Λοράν Μπλαν δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη.

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Γαλλίας μίλησε για ίδιες πιθανότητες πρόκρισης και έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή που περιμένει τους παίκτες του το βράδυ της Τρίτης. Επισήμανε ακόμη πως η Μπορντό δεν έχει να φοβηθεί κάτι και θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της στο Καραϊσκάκη.

«Το ότι είμαστε το φαβορί το λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι έτσι. Και οι δύο ομάδες έχουν πιθανότητες. Είχαμε πει πως η κλήρωση ήταν καλή, αλλά και στον Ολυμπιακό πιστεύουν το ίδιο. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι ίδιες για τις δύο ομάδες», ήταν το σχόλιο του Μπλαν, στην επισήμανση πως η ομάδα του έχει το πάνω χέρι.

«Δεν άλλαξε παίκτες»

Αναφορικά με τις αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό επισήμανε πως «ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή, αλλά δεν άλλαξε παίκτες. Περιμένουμε να γίνει ένα δύσκολο ματς σε μία δύσκολη έδρα. Θα γίνουν δύο ματς και μετά από το πρώτο ελπίζουμε να έχουμε τουλάχιστον τις ίδιες πιθανότητες, αν όχι περισσότερες, για την πρόκριση», ενώ για τα σημεία που μπορεί να κριθεί το ματς της Τρίτης, είπε:

«Σημαντικό στοιχείο θα είναι η κατοχή της μπάλας. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα μας πιέσει και θα πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα. Δεν έχουμε έρθει για να παίξουμε αμυντικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε. Σε καμία περίπτωση δεν φοβόμαστε».

Για το γεγονός ότι η Μπορντό δεν βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην κατάσταση που ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Μπλαν τόνισε:

«Μπορεί να μην έχουμε την ίδια καλή εικόνα στα τελευταία ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Θέλω από τους παίκτες μου να μου δώσουν ένα σημάδι ότι μπορούν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις που έκαναν πριν δύο μήνες. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας σαν ομάδα».

«Να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Σε ερώτηση μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα του στη διοργάνωση, απάντησε πως «σαφώς και θέλουμε να προκριθούμε. Θέλουμε να παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως δεν θα συμφωνήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με αυτό που σας λέω».

Τέλος, στην επισήμανση πως η Σεντ Ετιέν κέρδισε πέρυσι στο Καραϊσκάκη, ο Μπλαν σχολίασε «δεν το θυμάμαι. Αυτό που έχει σημασία είναι σε τι κατάσταση είναι οι ομάδες τώρα. Και αυτά τα γνωρίζουμε.

Εγώ προσπαθώ να εξηγήσω στους παίκτες μου την τακτική του Ολυμπιακού. Κλειδί θεωρώ τον ρυθμό, αλλά και τις προσωπικές μονομαχίες. Και οι παίκτες μου είναι έτοιμοι για την πρόκληση αυτή».

Πηγή: https://www.sportdog.gr/