Ισπανικό δικαστήριο απέρριψε αγωγή του πρώην προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες, -ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση τουκαθώς διώκεται ποινικά μετά από το φιλί χωρίς συναίνεση που έδωσε στην ποδοσφαιρίστρια Ερμόσο της Εθνικής Ισπανίας.- κατά του προπονητή Χαβιέρ Κλεμέντε που είχε αποκαλέσει τον Ρουμπιάλες «επικίνδυνο και φιλόδοξο τύπο» που επιδιώκει «να γίνει πλούσιος», χαρακτηρίζοντας τα σχόλιά του ως ελευθερία του λόγου.

Ads

Στην απόφασή του το δικαστήριο της Μαδρίτης ανέφερε ότι «έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης γνώμη για πρόσωπο που, εξάλλου, είναι δημόσιο
πρόσωπο».

Στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Ο Ρουμπιάλες μήνυσε τον Κλεμέντε το 2022, αφού Ισπανός, είπε σε συνέντευξή του ότι «στόχος του Ρουμπιάλες ήταν να κάνει μια περιουσία» στο τιμόνι της RFEF.

Ads

Ο Κλεμέντε, οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ως παίκτης (1969) και προπονητής (1983, 1984), σε τίτλους της La Liga πριν περάσει έξι χρόνια ως προπονητής της Ισπανίας, οδηγώντας την στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1994 και του 1998. Διετέλεσε επίσης προπονητής των εθνικών ομάδων Σερβίας, Καμερούν και Λιβύης.