Τρομερό παιχνίδι, κανονικό ντέρμπι παραμονής, κάτω από δυνατή βροχή διεξήχθη στη Λειβαδιά, για την 4η αγωνιστική playouts της Super League, με τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό να έρχονται ισόπαλοι 2-2 και να παραμένουν στην αγωνία, αλλά και στη συνέχεια της προσπάθειας για τη αποφυγή του υποβιβασμού.

Ads

Οι γηπεδούχοι ήταν περισσότεροι απειλητικοί από την αρχή του αγώνα και με δύο γκολ σε επτά λεπτά (50′ Γερεμέγεφ και 56′ Μεχία) έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι, απαντώντας στο καταπληκτικό γκολ του Φαντιγκά στο 26′. Ωστόσο στο φινάλε οι Νικαιώτες, που δεν τα παράτησαν, χτύπησαν εκ νέου, με το τέρμα του Τσιγκρίνσκι να μετρά στο 89′ μέσω VAR, για το τελικό 2-2.

Έτσι οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, με τον ουραγό Λεβαδειακό (23β.) -μετά και τις νίκες της Λαμίας (26β.) και του ΠΑΣ Γιάννινα (27β.)- να σπρώχνει τον Ιωνικό (25β.) εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό θα παίξει την επόμενη αγωνιστική ο Λεβαδειακός, τον ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί στο γήπεδο της Νεάπολης ο Ιωνικός.

Ads

Η βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική των playouts

image

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές:

5η αγωνιστική (29/4)

  • Αστέρας Τρίπολης-Λαμία
  • Ατρόμητος-ΟΦΗ
  • Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

6η αγωνιστική (6/5)

  • Ατρόμητος-Παναιτωλικός
  • ΟΦΗ-Ιωνικός
  • ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
  • Λαμία-Λεβαδειακός

7η αγωνιστική (13/5)

  • Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
  • Ιωνικός-Λαμία
  • Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Ο αρκετά βαρύς αγωνιστικός χώρος έδινε την εντύπωση ότι θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των ποσοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κι όντως έτσι συνέβαινε, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τόσο τον ρυθμό.

Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα. Μάλιστα, άρχισε να απειλεί γρήγορα-γρήγορα τόσο με στατικές φάσεις όσο και σε σετ παιχνίδι. Η μπάλα μετά την κεφαλιά του Βινίσιους ύστερα από εκτέλεση φάουλ στο 7′ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Γιαννιώτα στο 14′.

Ενδιάμεσα, στο 11′, ο Ρομαό έκοψε ωραία τον Γερεμέγεφ. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει πολύ δυνατά και έψαχναν το γκολ, ωστόσο ούτε ο Νίκας στο 17′ βρήκε στόχο.

Σιγά-σιγά άρχισαν να ισορροπούν οι Νικαιώτες, οι οποίοι απείλησαν πρώτη φορά με το μακρινό και έξυπνο σουτ του Κάνιας στο 23′. Και χωρίς να περάσει πολύς χρόνος βρήκαν και το γκολ, στο 26′, με απίστευτη ενέργεια του Φαντιγκά. Ο χαφ του Ιωνικού έκλεψε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, την κουβάλησε ελάχιστα και έπιασε ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ προς το απέναντι παραθυράκι της εστίας του Γκροφ, για το 0-1.

Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα. Έχοντας μάλιστα δύο τεράστιες ευκαιρίες εντός τριών λεπτών με τον Γερεμέγεφ, στο 30′ και στο 32′, με τον Χουτεσιώτη όμως να δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το φινάλε, αφού στο 45′ -σωστά- δεν δόθηκε πέναλτι στον Σεμπά, φάση που έφερε αποβολή στον πάγκο των φιλοξενούμενων για διαμαρτυρίες.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή, περνώντας τον Βρακά στη θέση του Σαχπεκίδη. Απόλυτα πετυχημένη κίνηση, μιας και ο 21χρονος άσος έδωσε νέα πνοή μεσοεπιθετικά στην ομάδα του. Ήταν αρκετά δραστήριος όντας ήδη σε δύο φάσεις μέχρι το 48′, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε και το 1-1 στο 50′.

Συγκεκριμένα, έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά, άδειασε τον Μύγα, πάτησε περιοχή και έσπασε στον Γερεμέγεφ, ο οποίος έκανε ωραίο πάρσιμο της μπάλας, γυρίζοντας και πλασάροντας εύστοχα για το 1-1.

Ο Λεβαδειακός είχε μπει καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και όχι μόνο το εξαργύρωσε, αλλά βρήκε κι άλλο γκολ, ανατρέποντας το σκορ εντός επτά λεπτών. Στο 56′ λοιπόν ο Μεχία έκανε σε πρώτο χρόνο το σουτ από το όριο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σεμπά, κόλλησε στο έδαφος, ο Ονδουριανός μέσος την ξαναπήρε και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Ιωνικός πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Γούλερι (αντί του Φαντιγκά), ο οποίος απείλησε στο 66′ με δυνατό σουτ, βλέποντας όμως τον Γκροφ να του βάζει «στοπ».

Εν συνεχεία, η ομάδα της Βοιωτίας κατάφερε να ελέγξει αρκετά καλά το τέμπο. Παρόλα αυτά, στο φινάλε ήδη τους φιλοξενούμενους να χτυπούν εκ νέου. Στο 85′ εκτελέστηκε κόρνερ από δεξιά, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Παζ και ο Τσιγκρίνσκι με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που μέτρησε μέσω VAR στο 89′ και που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Κάνιας (83′ Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61′ Γούλερι) – Σεμπά, Μάντζης, Μασάς (70′ Μάνος)

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ – Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ – Μεχία (83′ Μπελμόντ), Χάμοντ (90’+3′ Νταμπό), Νίκας – Γιαννιώτας (78′ Λούα-Λούα), Γερεμέγεφ, Σαχπεκίδης (46′ Βρακάς)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας), Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις