Η Λαμία ήθελε τη νίκη στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ, για τη 2η αγωνιστική play-out της Super League 1, γιατί παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 2-1, έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και ανατροπές.

Ads

Έτσι η ομάδα της Φθιώτιδας δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από την προτελευταία θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής της Super League 1, γνώρισε την τέταρτη σερί εντός έδρας ήττα της και χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να σωθεί.

Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στα play-out του πρωταθλήματος.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τη Λαμία με 4-5-1 και τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια. Οι Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας και Σιμόν τετράδα στην άμυνα, ενώ οι Καραμάνος, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά, Νούνιες και Γκέντσογλου μπροστά τους, ενώ ο Ρόμανιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ads

Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε τα 4-1-4-1 με τον Σωτηρίου στην εστία. Οι Γιαννούλης, Βούρος, Πασαλίδης και Μαρινάκης τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά και μπροστά τους ο Μεγιάδο. Νέιρα, Στάικος, Τσιλιανίδης και στον χώρο του κέντρου Μπουζούκης, ενώ στην κορυφή ο Λουίζ Φελίπε.

Μόλις στο 6’ ο Νέιρα μπήκε μέσα στην περιοχή της Λαμίας, γύρισε όμορφα, όμως ο Σαράνοφ κατάφερε και μπλόκαρε το σουτ του. Η επόμενη φάση άργησε μάλλον να έρθει, με τον Ρόμανιτς στο 23’ να πέφτει και να ζητά πέναλτι, όμως ο διαιτητής και το VAR σωστά δεν έδωσαν κάτι.

Ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει και να χάνει αρκετές μικροευκαιρίες, διατηρώντας παράλληλα την κατοχή, κάτι που τελικά απέδωσε.

Συγκεκριμένα στο 29’ ο Στάικος υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.

Στο 36’ αν και φάνηκε αρχικά ότι ο Σαράνοφ έκανε πέναλτι στον Φελίπε, ο παίκτης των Κρητικών βούτηξε και δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Λίγο αργότερα και στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Λούκας βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ, αλλά οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομακρύνουν πάνω στη γραμμή.

Με το ξεκίνημα το δευτέρου μέρους, ο Μπεχσαράνο βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ο Βολιβιανός έκανε το γέμισμα όμως και μετά από τρεις κεφαλιές, ο Λούκας με ένα πανέμορφο γυριστό, έκανε το 1-1 στο 51′ και έβαλε φωτιά στο ματς.

Οι πολλές αλλαγές έφεραν πτώση του ρυθμού σε συνδυασμό με τα σκληρά φάουλ και τις κίτρινες κάρτες. Ο Ρόμανιτς στο 70′, δεν μπόρεσε από κοντά να βρει στόχο μετά από γύρισμα του Σαραμαντά.

Κάπου εκεί και σε μια ανύποπτη σέντρα του ΟΦΗ, ο Αντέτζο απρόσεκτα άπλωσε το χέρι, με τον Μανούχο να βλέπει την παράβαση και να δίνει πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Λουίς Φελίπε, ο οποίος εύκολα νίκησε τον Σαράνοφ στο 76′ σημειώνοντας το 1-2.

Η Λαμία πίεζε και προσπαθούσε να ισοφαρίσει, με αποκορύφωμα το 91′, όταν ο Σωτηρίου έκανε τεράστια επέμβαση και έδιωξε το σουτ του Αραμπούλι.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λουκας Άλβες, Σιμόν, Μπανγκουρά (66’ Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46’ Ντελ Πίνο), Μπεχαράνο (80’ Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης (60’ Ραχμάν), Μπουζούκης (77’ Διαμαντής), Στάικος (66’ Τοράλ), Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (65’ Λάμπρου), Λουίζ Φελίπε

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας), Παγουρτζής Δημήτριος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Καμπάκοφ Γκεόργκι (Βουλγαρία)
AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)