Άντεξε στο «Αθανάσιος Διάκος η ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας 0-0 κόντρα στη Λαμία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play-out της Super League 1.

Ads

Σε μια αναμέτρηση, όπου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντέλετιτς. Ωστόσο οι Θεσσαλοί είδαν την εστία τους να μην παραβιάζεται μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και έτσι ανέβηκαν στην προτελευταία (7η) θέση της ειδικής βαθμολογίας με 24 πόντους.

Όσους έχει και ο Παναιτωλικός, από τον οποίον όμως υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Ταυτόχρονα, βρίσκονται στο -1 από τον 6ο ΟΦΗ και στο -7 από τη Λαμία, η οποία χρειάζεται δύο βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για την εξασφάλιση της παραμονής.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Λαμία πίεζε ψηλά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αναπτυχθούν κατά βάση από τη δεξιά τους πλευρά.

Ads

Μάλιστα, είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 12′, με το μονοκόμματο σουτ εκτός της περιοχής από τον Στίφλερ, το οποίο πέρασε μισό μέτρο από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 21′ ο Μπιάρνασον παραχώρησε τη θέση του στον Ρόμανιτς, καθώς υπέστη τράβηγμα. Η είσοδος του 23χρονου μεσοεπιθετικού έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του. Η Λαμία προειδοποίησε αρχικά με τους Μαρτίνεθ (23′) και Μπεχαράνο (28′), τα σουτ των οποίων δέχτηκαν τις καίριες παρεμβάσεις των Νάγκι και Στίφλερ, αντίστοιχα.

Έκτοτε ανέλαβε δράση ο Ντέλετις, ο οποίος βρήκε δύο φορές το δοκάρι. Αρχικά στο 31′ με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα και εν συνεχεία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία προσπάθεια που μεσολάβησε και εντυπωσιακή παρεμβολή του τερματοφύλακα των Θεσσαλών.

Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, μιας και η κεφαλιά του Καραμάνου από το ύψος της μικρής περιοχής στο 45’+3′ πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγή σχηματισμού και τριάδα στην άμυνα (με την είσοδο των Μπεν-Χατίρα και Ζίζιτς).

Παρόλα αυτά, η Λαμία συνέχιζε να είναι εκείνη που απειλούσε σταθέρα, έχουσα τρεις τελικές εντός δέκα λεπτών (51′ απευθείας κοντινή εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς, 55′ Ρόμανιτς και 61′ Σκόνδρας). Ενώ στο 69′ ακυρώθηκε σωστά τέρμα του Ντέλετιτς, καθώς ήταν εκτεθειμένος στη βαθιά μεταβίβαση προς το μέρος του.

Ο Τζιανλούκα Φέστα θέλησε να τα παίξει όλα για όλα στο 72′ με την είσοδο του Πινακά στη θέση του Στίφλερ. Ωστόσο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα η μοναδική καλή στιγμή της ΑΕΛ ήταν στο 85′ με την κεφαλιά του Τσόσιτς , η οποία έλαβε το «στοπ» του Επασί.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Μπιάρνασον (21′ Ρόμανιτς), Τζανδάρης, Ντέλετιτς (88′ Βασιλακάκης), Καραμάνος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (88′ Καρανίκας), Μαξιμένκο, Τσόσιτς, Γιακιμόβσκι, Κολομπίνο, Στίφλερ, Νικολιάς (46′ Μπεν-Χατίρα), Μουκαντζό (46′ Ζίζιτς), Ακούνια, Ντουρμισάι

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας)
4ος Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)

Η βαθμολογία των play-out μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής

image