Με το μυαλό ακόμα στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστικε από τον εξαιρετικό ΠΑΣ, κόλλησε στον βούρκο των «Ζωσιμάδων» και αποχαιρέτησε το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ads

Τα Γιάννινα συνέτριψαν με 4-0 τον Δικέφαλο και πήραν πανηγυρικά και άξια την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ηπειρώτες ο Πατρίκ Ντιμπαλά, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα (8’, 81) και δημιούργησε άλλο ένα (αυτογκόλ Σνάουτσνερ 43’). Ο Κούσας πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 24’.

Με τα… δεύτερα ο ΠΑΣ

Μετά από την εξαιρετική παρουσία του στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Γιάννινα με διάθεση να «καθαρίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά χωρίς… περιπέτειες. Ο Νίκος Αναστόπουλος από τη μεριά του ΠΑΣ άφησε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές εκτός ενδεκάδας προκειμένου να του ξεκουράσει ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης κόντρα στην Καβάλα.

Ads

Ο Απόλυτος αιφνιδιασμός

Οκτώ μόλις λεπτά την έναρξη της συνάντηση στους «Ζωσιμάδες» ο Ντιμπαλά με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χαλκιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα από τις 28 Νοεμβρίου του 2009.

Το γκολ αυτό φάνηκε πως είναι ικανό να αφυπνίσει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Δικέφαλος πίεσε την εστία του Σικαλιά προσπαθώντας να απειλήσει, περισσότερο με γεμίσματα και σέντρες. Η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικών πήγε… περίπατο στο 24’ όταν και ο Κούσας πρόλαβε τους Κοντρέρας, Μαλεζά και Γκαρσία και με κεφαλιά, ύστερα από ενέργεια του Κανακούδη έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Τέσσερα λεπτά μετά το 2-0, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Παπάζογλου σημάδεψε με κεφαλιά το αριστερό δοκάρι του Σικαλία, ύστερα από σέντρα του Φωτάκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά, γινόταν αντιληπτό πως ο τρόπος παιχνιδιού του Δικεφάλου ήταν αδύνατον να λειτουργήσει σωστά πάνω στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». Στο 34’ ο Σάντος αντικατέστησε τον Κουτσιανικούλη με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και μετέτρεψε παράλληλα και το 4-3-3 σε 4-4-2 με τον Βόσνιο να παίρνει θέση στην επίθεση, πλάι στον Παπάζογλου.

Παρά τις αλχημείες του Πορτογάλου, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθόλου και σα να μην έφτανε αυτό για τον Δικέφαλο, στο 43’ ο Σνάουτσνερ στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα ύστερα από ενέργεια του Ντιμπαλά, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του.

Φουλ επίθεση…

Χωρίς περιθώρια μετά και το βαρύ 3-0 του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του δευτέρου, ήταν αναγκασμένος να βγει στην επίθεση να ψάξει γρήγορο (ή γρήγορα) γκολ. Στο 50’ ο Σικαλιάς μπλόκαρε το ανάποδο «ψαλιδάκι» του Βιτόλο, ενώ στο 53’ το σουτ του Γκαρσία έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ο Σάντος βλέποντας την ομάδα του ανήμπορη να αντιδράσει, έριξε στη «μάχη» και τον Εντίνιο, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Σνάουτσνερ.

Κι ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν βγει μαζικά στην επίθεση, οι παίκτες του ΠΑΣ βρήκαν τους χώρους και προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία με αντεπιθέσεις. Στο 66’ ο Κοντογουλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Κούσα από τα δεξιά, βρέθηκε με τη μπάλα στρωμένη απέναντι στον Χαλκιά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σουτάρει, προδομένος και από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή, αλλά όχι και την ουσία. Στο 66’ ο Νίκος Αναστόπουλος αποβλήθηκε από τον πάγκο του, γεγονός που δεν πτόησε καθόλου του ποδοσφαιριστές του. Ο ΠΑΣ στο 81’ κατάφερε να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη-πρόκριση, όταν ο Ντιμπαλά με εξαιρετικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Χαλκιά, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό. Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου, προδομένος από την άμυνα του αποσόβησε στις καθυστερήσεις και το 5-0 αποκρούοντας σουτ του Μπαγαγιόκο.