Συνεχίστηκε σήμερα η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με ενδιαφέροντα και συναρπαστικά ματς. Δεν είχαμε τις χθεσινές εκπλήξεις με αποκλεισμό ομάδων της Super League1, ωστόσο τα αουτσάιντερ ήταν απόλυτα ανταγωνιστικά.

Ads

Τα αποτελέσματα

Πανσερραϊκός-Βόλος 1-3

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Βόλος, ο οποίος επικράτησε 3-1 του μαχητικού Πανσερραϊκού στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Ads

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, οι Βολιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν με αλλαγές στη βασική ενδεκάδα έφτασαν στη νίκη εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο το θεσμού.

Βέβαια όπως και στο χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και στο σημερινό της Ξάνθης με τον Ιωνικό, υπήρξαν παράπονα για τη διαιτησία, καθώς στο 77′ και με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Βόλου ακυρώθηκε γκολ του Πανσερραϊκού για οριακό οφσάιντ. Στιγμές αργότερα οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη με τέρμα του Ροσέρο.

Πανσερραϊκός (Ζ. Σαραγόσα): Καβουσάκης, Ζέρης, Γιανναράκης, Δημητρίου (81′ Χαϊντάρα), Πίντο, Κρητικός, Μαρκιόνι (77′ Τσιμίκας), Ανάκογλου, Κανίς, Κόντσι (77′ Σοφιανός), Θεοδωρίδης (65′ Μέσι)

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Ρινέρ, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι, Σοάρες (75′ Βοϊτκόφσκι), Κούζντρα (46′ Φαν Βέερτ), Φερνάντες, Νίνης, Μπαρτόλο (87′ Μεταξάς), Ροσέρο (87′ Τερεζίου)

Ξάνθη-Ιωνικός 1-2

Την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε την Τετάρτη (27/10) ο Ιωνικός, ο οποίος αποχώρησε με το υπέρ του 2-1 -και μάλιστα με ανατροπή εντός τριών λεπτών- από την έδρα της Ξάνθης.

Ήταν ένα συναπάντημα μεταξύ γνωστών από την περυσινή τεράστια μάχη για την άνοδο στη Super League 1. Ένα παιχνίδι το οποίο σε σχέση με τη χθεσινή πρώτη μέρα της 5ης φάσης, δεν ακολούθησε το μοτίβο των εκπλήξεων -αφού πέρασε το φαβορί- αλλά έδωσε συνέχεια στις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις (με την απουσία του VAR να είναι εμφανής).

Κι αυτό διότι ακυρώθηκε καθαρό τέρμα των φιλοξενούμενων με το σκορ στο εις βάρος τους 1-0, ενώ δεν μέτρησε το -επίσης- καθαρό γκολ των γηπεδούχων στο 86′ (με το σκορ στο 1-2), οι οποίοι «φώναξαν» και για πέναλτι στον Τσέλιο τρία λεπτά νωρίτερα.

Πολύ καλό «πρόσωπο» από την Ξάνθη, η οποία έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει στη φετινή Super League 2. Ο Πλατέλλας άνοιξε το σκορ -κόντρα στην τέως ομάδα του- στο 26′, με τους γηπεδούχους να είναι εμφανώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος, όπου ίσως δικαιούνταν ακόμα ένα γκολ. Μοιραίος για την ομάδα του Μονρόι ο Ιμπραΐμι, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 6′ και είχε δοκάρι στο 31′.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Νίκαιας ο Τουράμ, ο οποίος -όπως και στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο- είχε ασίστ (76′ Ντάλσιο) και γκολ (79′, με τον Άοσμαν να συμμετέχει άμεσα σε 6ο φετινό τέρμα των «κυανόλευκων»), οδηγώντας την ομάδα του στην ανατροπή.

Ξάνθη (Ζάιμε Μονρόι): Ίτσο, Παπάζογλου (74′ Μπάτζιος), Μιχαήλ, Πολίμος, Τζανακάκης (74′ Δεληγιαννίδης), Μονρόζ, Γκόμεζ, Δόρης (64′ Κρητικός), Πλατέλλας, Τσέλιος (90’+1′ Δημητριάδης), Ιμπραΐμι (74′ Διαμαντόπουλος)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μύγας, Λουάν, Βαλεριάνος (61′ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46′ Γκοτσούλιας), Ντάλσιο, Μπάσα (46′ Βαφέας), Κιάκος, Μπογκοσιάν (46′ Άοσμαν), Τουράμ, Μάναλης(85′ Σάντσες)

Ηλιούπολη-Λαμία 0-3

Χωρίς στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μιας και φρόντισε να μετουσιώσει όποια ευκαιρία της δόθηκε, η Λαμία πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-0 της μαχητικής Ηλιούπολης στην Καλλιθέα.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι να είχαν τον απόλυτο έλεγχο και να κέρδισαν τις εντυπώσεις, όμως στο 13′ και μετά από σέντρα του Μανουσάκη, ο Τσούκαλος άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα στο 55′, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν απομακρύνθηκε σωστά η μπάλα στη σέντρα του Τζανδάρη και έγραψε το 2-0.

Λίγο αργότερα η Ηλιούπολη κέρδισε πέναλτι, ο Σάμιος κέρδισε πέναλτι για ανατροπή από τον Σαράνοφ, ο Κράσι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας το «έβγαλε», για να έρθει σε μια ανύποπτη φάση στις καθυστερήσεις του ματς ο Μαζουλουξής και να γράψει το τελικό 3-0.

ΓΣ Ηλιούπολης (Βαγγέλης Χαντές): Τσάκαλος, Πολίτης (14’ λ.τρ. Κωστόπουλος), Μπουσάι, Ρέτζο, Τσατσάρης, Μαλάι, Γάγγος, Ταβάρες (60’ Κράσι), Ντινιωτάκης, Ζέλο (60’ Σάμιος), Λάμπη

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης (57′ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου (87′ Τρούμπουλος), Τιρόνε (57′ Βλαχομήτρος), Ελευθεριάδης, Μανουσάκης (57′ Ρόμανιτς), Τσούκαλος (74′ Μανούσος)

ΑΕ Λευκίμμης-Άγιος Νικόλαος 2-1

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Άγιος Νικόλαος καθώς επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕ Λευκίμμης με 2-1, για τον πέμπτο γύρο του θεσμού.

Η ομάδα της Κρήτης εξασφάλισε την συμμετοχή του στους «16» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1995.

Ο Φουκαράκης στο 25′ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν εννέα λεπτά μετά με τον Κωστακιώτη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μαυρής στο 76ο λεπτό.

Α.Ε. Λευκίμμης (Αντώνης Δρακόπουλος): Γκάκος, Γρηγοριάδης, Κωστακιώτης, Πουλημένος, Νίκιτς (90΄ Κουλούρης), Μοκοβίλα, Κιπτίου, Τσεβανέδης, Πανταζής (86΄ Ντεκάρνε), Θεοδωράκης, Γιωργακόπουλος (71΄ Τσολάκης)

ΑΟΑΝ (Νίκος Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής, Πιθαρούλης, Τσανάι, Πάγια (73΄ Κίτος), Μαυρής, Μηνάς (95′ Τζιλάι), Παπαδόπουλος, Νοκάι (52΄ Μαρκάκης), Φουκαράκης

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

  • 19:00: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
  • 21:30: Παναχαϊκή – Παναιτωλικός

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

  • 15:00: Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ
  • 17:15: Τρίκαλα – Νίκη Βόλου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

  • 15:00: Κηφισιά – Απόλλων Σμύρνης