Δύο ακόμη αναμετρήσεις σήμερα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΟΦΗ να αποκτά μεγάλο αβαντάζ εισόδου στα προημιτελικά, μετά την επικράτηση του 3-1 επί της Κηφισιάς, σ’ ένα καταπληκτικό ματς, ενώ Λάρισα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση.

Ads

ΟΦΗ-Κηφισιά 3-1

Σε ένα πολύ ωραίο και γεμάτο παιχνίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο ΟΦΗ νίκησε με σκορ 3-1 την Κηφισιά, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, που κατέβηκαν με τον Πέδρο Καραβέλα ως υπηρεσιακό τεχνικό μετά την απομάκρυνση του Νταμπράουσκας, ήταν ο Τοράλ, ο οποίος και πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο (7′, 25′) από ισάριθμες ασίστ του Αμπάντα. Το άλλο τέρμα του ΟΦΗ πέτυχε ο Λουίς Φελίπε στο 75′.

Για την Κηφισιά, που αγωνίστηκε και εκείνη με υπηρεσιακό τεχνικό τον Νώντα Κουτρομάνο, σκόραρε ο Αντερέγκεν στο 10′, και ενώ στο φινάλε έχασε δύο τεράστιες στιγμές για να μειώσει στο σκορ με τον Τετέι, ανάμεσά τους και ένα πέναλτι στο 87′.

 

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Καισαριανής στις 10 Ιανουαρίου.

Ads

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Μπάουμαν, Μαρινάκης (61′ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (69′ Ντίκο), Νέιρα (62′ Ριέρα), Αμπάντα (80′ Γκλάζερ), Φελίπε

Κηφισιά (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Μασούρας, Μποτία (60′ Σπίνος), Τσάπαν, Παρράς, Παπασάββας (69′ Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ματέους (60′ Κωνσταντακόπουλος), Ίλιεφ (69′ Τετέι), Αντερέγκεν, Οζέγκοβιτς (76′ Σμπώκος)

 

Λάρισα-Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησε η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΛ και Ατρομήτου στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στην «AEL FC Arena».

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τις εντυπώσεις, κάνοντας εξαιρετικό β’ μέρος, όπου σκόραραν στο 80′ με τον νεοεισελθόντα Ογκμπόε και τους «κυανόλευκους» να σκοράρουν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης (90’+5′), με ωραίο γκολ του Γιουμπιτάνα.

 

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Περιστέρι στις 10 Ιανουαρίου.

Δαιτητής: Τσιάρας (Kαβάλας)

Α.Ε.Λ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος – Καλουτσικίδης (79’ Θ. Παπαγεωργίου,), Στάμου, Ηλιάδης, Μαϊδανός (79’ Παπαδόπουλος) – Πλέγας, Θωμαΐδης (72’ Αντράντα) – Μπρου, Κ. Παπαγεωργίου (72’: λ.τρ. Ογμκπόε.), Κοσονού – Πεντρόσο (66’ Νίνο)

Ατρόμητος Αθηνών (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι – Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (λ.τ. 46’ Ιμερέκοφ) – Έρλινγκμαρ, Κούεν (66’ Αγκιμπού Καμαρά), Γιουμπιτάνα – Ντιρκς (66’ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70’ Βέργος)