Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτοι χρονικά προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ και τον Πανσερραϊκό να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, μετά τη νίκη 2-0 του δικέφαλου του βορρά επί του Βόλου και την ισοπαλία 1-1 του δεύτερου, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ads

Έτσι ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός θα είναι ζευγάρι στα προημιτελικά του θεσμού.

Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2

Έχοντας αβαντάζ το 1-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ο «δικέφαλος του βορρά» διπλασίασε της νίκες του επί του Βόλου στη ρεβάνς των δύο ομάδων, φεύγοντας με το διπλό από τη Μαγνησία με τελικό σκορ 2-0 και πέρασε στους 8 του Κυπέλλου, με συνολικό 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς για το 1-0 στο 17′, προτού έρθει ο Σβαμπ στο 73′ και «κλειδώσει» τη νίκη, με το δεύτερο τέρμα του Αυστριακού στη σειρά με τον Βόλο.

 

Βόλος (Λόπεθ): Κόβατς,  Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (Ράσιτς 63′), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (Λούνα 71′), Τρουιγέ, Ντέλετιτς (Κόμπα 63΄) , Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (Μωραΐτης 46′)

Ads

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Μεϊτέ 70′), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 70′), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 81′), Μάρκος Αντόνιο (Τάισον 70′), Μπράντον (Τζίμας 79′).

Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτρης (Ημαθίας)

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να προηγήθηκε με γκολ του Μάντζη (16΄) ωστόσο ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Άλεξιτς (56΄) και σε συνδυασμό με τη νίκη (0-2) του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Αρκάδες είχαν ένα βουνό να ανέβουν μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς, ωστόσο βρήκαν γρήγορο γκολ με τον Μάντζη και μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης. Παρόλα αυτά, σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους και ο Άλεξιτς τιμώρησε μια αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, με το τελικό 1-1 να δίνει το εισιτήριο για την οκτάδα στους Σερραίους.

Ανεπανάληπτη διπλή χαμένη φάση για τον Αστέρα με τον Μάντζη με το σκορ στο 1-1 και με ένα μισάωρο να απομένει, ενώ στιγμές αργότερα ο Ντιαρά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και έβαλε τέλος στα όνειρα των Αρκάδων για να κυνηγήσουν το «θαύμα».

 

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντανκερλουί, (38΄Πηλέας) Μορέιρα (46΄Στάικος), Οικονόμου (79΄Μπέγκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62΄Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46΄Άλεξιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60΄Κωστέας), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46΄Ατιένθα), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60΄Γκαρσία), Καλτσάς (46΄Ζουγλής) Μάντζης (75΄Χριστόπουλος)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)