Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Super League 1, με τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις που διεξήχθησαν σήμερα, για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ads

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του στην Καλαμάτα, ουσιαστικά εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι άλλοι δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι και οι ομάδες θα λύσουν τις «διαφορές» τους στις ρεβάνς.

Τα σημερινά αποτελέσματα

  • Απόλλων Παραλιμνίου- Άγιος Νικόλαος 2-2
  • Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-2
  • Λαμία-Καλλιθέα 1-1

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων της φάσης των 16

Ads

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

  • 17:30 Παναθηναϊκός – Βόλος
  • 19:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
  • 21:30 Κηφισιά – ΑΕΚ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

  • 14:00 Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου
  • 16:00 Λεβαδειακός – Άρης

Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-2

Νίκη με 2-0 για τον «δικέφαλο του Βορρά» επί της Καλαμάτας, στην επιστροφή του στις επίσημες υποχρεώσεις και ουσιαστικά βρέθηκε αγκαλιά με την παρουσία του στους «8» του Κυπέλλου.

Ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Κωνσταντέλιας, ενώ ο Μπράντον σκόραρε στο 78’ λίγο μετά την είσοδό του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία έπαιξε -εν τέλει- όσο χρειάστηκε και καρδιοχτύπησε μόνο στο 42′ με τον Κοτάρσκι να κάνει σούπερ επέμβαση, ζεστάθηκε ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, στο οποίο θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό εκτός έδρας την επόμενη Πέμπτη (22/12).

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες – Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο – Μαβινγκά (86’ Άλβες), Κωνσταντόπουλος, Παπατόλιος (87’ Μπενίτεθ), Μόζερ (69’ Τάτος), Καραγκούνης – Ρόβας (86’ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Νάσμπεργκ (58’ Κουλιεράκης), Ρ. Σοάρες, – Φιλίπε Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο – Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας – Ολιβέιρα (75’ Μπράντον)

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών)
Τέταρτος: Βασίλειος Στάμος (Ηλείας)

Λαμία-Καλλιθέα 1-1

Ηρωική ισοπαλία στην Λαμία πήρε η Καλλιθέα. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 80′ με τον Λουκίνα, αλλά έφυγε εν τέλει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Αθανάσιος Διάκος», μετά και το γκολ του Μπεχαράνο που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς της 10ης Ιανουαρίου, στο «Ελ Πάσο» όπου και θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν (84? Προβυδάκης), Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (62? Μποάκι), Νούνιες, Τζανδάρης (61? Σλίβκα), Ντε Βινσέντι,Γιακουμάκης (46? Μπεχαράνο), Τσιλούλης (61? Σαραμαντάς), Μανούσος

Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Μανθάτης, Καινούργιος (70? Βασιλούδης), Ευαγγέλου, Κολτσίδας, Σαντάνα (54? Μπουλούλης), Νίλι, Τσιντώνης (89? Χατζιδίμπας), Κωστανάσιος (71? Λουκίνας), Ντεμέτριους (89? Λάσκαρης), Κυνηγόπουλος

Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)
Βοηθοί: Μηνούδης Ιωάννης (Πιερίας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)

Απόλλων Παραλιμνίου- Άγιος Νικόλαος 2-2

Σε ένα χορταστικό ματς, Απόλλων Παραλιμνίου και Άγιος Νικόλαος έμειναν στο 2-2 στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, ωστόσο οι Κρητικοί ισοφάρισαν ισάριθμες. Στη ρεβάνς που θα γίνει αρχές Ιανουαρίου, οι δύο εκπρόσωποι της Γ’ Εθνικής θα αρχίσουν τη μάχη τους από την αρχή, αφού δεν ισχύει ο κανονισμός για τα εκτός έδρας γκολ.

Ο Απόλλων πήρε νωρίς το κεφάλι στο σκορ, με τακουνάκι του Γκέκα στο 11ο λεπτό.

Η απάντηση για τον ΑΟΑΝ ήρθε στο 17’ με τρομερό σουτ του Μηνά που έφερε το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν εκ νέου στο 61’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκέκα, το οποίο κέρδισε ο ίδιος.

Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Σέχου με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή στο 76’. Από κει και πέρα ο Άγιος Νικόλαος άσκησε μεγάλη πίεση μπροστά στα καρέ του Απόλλωνα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει με το πλεονέκτημα.

Απόλλων Παραλιμνίου (Καραμπετάκης): Νομικός, Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Κωνταντινίδης, Γεωργιάδης, Γκέκας (73? Κιουτσεκτσίδης), Ελέζι, Πέτρου, Παπαδόπουλος, Τζαμπέγια

ΑΟΑΝ (Σκύβαλος): Γιαγκιόζης, Κίτος, Γωνιωτάκης (63 λ.τ. Τσανάι), Χύσι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Λάμπρου, Μποτέ (Νοκαι), Μπαράτα (71? Σέχου), Μηνάς, Μελισσόπουλος (Τζιλάι)

Διαιτητής: Ματσούκας Μιχαήλ (Αιτ/νιας)
Βοηθοί: Κορώνας Χρήστος (Πειραιά), Μπαλιάκας Αλέξανδρος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Τομαράς Ιωάννης (Θράκης)