Ο ΠΑΟΚ, με εμφάνιση κάτω από τα στάνταρντ που μας έχει συνηθίσει, νίκησε 1-0 το Βόλο στην Τούμπα, για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ads

Ο Στέφαν Σβαμπ με εκτέλεση πέναλτι στο 45+2′ πέτυχε το γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, με τους Θεσσαλούς να πιέζουν περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα. Μάλιστα, δεν μέτρησε και γκολ του Μωραΐτη στο 69′, σε μία δύσκολη φάση, καθώς ο επιθετικός του Βόλου κέρδισε καθαρά στον αέρα τον Βιεϊρίνια, σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου σφύριξε επιθετικό φάουλ, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο Περράκης που ήταν στο VAR.

Ο Βόλος πάντως από τη μεριά του δείχνει αισθητά βελτιωμένος, με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» πλέον στρέφεται στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League με την Ελσίνκι στην Τούμπα.

Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει απέναντί του τον Αστέρα ή τον Πανσερραϊκό. Οι Σερραίοι επικράτησαν 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη. Θυμίζουμε πως οι ρεβάνς είναι στις 9/10/11 Ιανουαρίου.

Ads

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ζίβκοβιτς κάτω από την εστία, με τους Σάστρε, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια στην άμυνα. Σβαμπ, Οζντόεφ στα χαφ, Ντεσπόντοφ δεξιά, Κωνσταντέλιας αριστερά και ο Μουργκ πίσω από τον προωθημένο Σαμάτα.

Με την ίδια διάταξη κατέβασε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, με τους Τάχατο, Καλογερόπουλο, Σιέλη, Κίτσο στην άμυνα. Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς στα χαφ, με τον Κορνέτ δεξιά, τον Ενγκίν αριστερά και τον Ντέλετιτς πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

Ο αγώνας

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Βόλο να βρίσκει γκολ στο 8ο λεπτό, με κοντινό σουτ του Ενγκίν. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, σωστά, καθώς ο παίκτης ήταν αρκετά εκτεθειμένος και έγινε επιπλέον έλεγχος στο VAR. Οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ στο πρώτο τέταρτο είχαν κλειστεί αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να προσεγγίσουν εύκολα την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και γίνονται πιο απειλητικοί, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 14ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα, ο Ντεσπόντοφ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 25ο λεπτό οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Νάσμπεργκ, αλλά ο ρέφερι έδειξε «παίζετε», με το VAR να συμφωνεί μαζί του.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο ΠΑΟΚ πίεζε για ένα γκολ, ωστόσο είχε βρει απέναντι του την καλοστημένη ομάδα του Άνχελ Λόπεθ. Στο 45ο λεπτό ο «δικέφαλος» κέρδισε πέναλτι, όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε μια ωραία μπαλιά για τον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να τσιμπάει την μπάλα προ του Κίτσου και ανατρέπεται από τον αμυντικό του Βόλου, με τον Ευαγγέλου να δείχνει την παράβαση. Δυο λεπτά αργότερα ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα. Ωστόσο ο Βόλος δεν άργησε να ισορροπήσει και πήρε γρήγορα μέτρα στο γήπεδο, όντας πιο απειλητικός, γεγονός που τον βοήθησαν οι αλλαγές που έκανε ο Άνχελ Λόπεθ.

Στο 69ο λεπτό δε, έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Κίτσος έκανε εξαιρετική σέντρα, ο Μωραΐτης νίκησε στον αέρα τον Βιεϊρίνια και έγραψε το 1-1, ωστόσο ο Ευαγγέλου έδωσε επιθετικό φάουλ και ακύρωσε το γκολ. Πάντως ούτε στο replay φάνηκε να υπάρχει κάτι, με το VAR να συμφωνεί με την απόφαση του ρέφερι.

 

Στο 73ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Κίτσος έκανε μια ωραία σέντρα, ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία. Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες στιγμές, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε σωστά και σε αυτό ρόλο έπαιξε η καλά στημένη άμυνα του Βόλου.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κόντρα στον Βόλο.

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς – Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια – Σβαμπ, Οζντόεφ (67’ Μεϊτέ) – Ντεσπόντοφ (67’ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας – Σαμάτα (75’ Μπράντον Τόμας)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς – Τάχατος (46’ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος – Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς – Κορνέτ (62’ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (46’ Άλχο), Ενγκίν (58’ Κόμπα)– Γκαρσία

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας)

4ος Διαιτητής: Πουλικίδης Κωνσταντίνος (Δράμας)

VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)

AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

  • Αστέρας – Πανσερραϊκός 0-2 (38′ Τομάς, 56′ Σοφιανός)
  • Παναιτωλικός – Athens Kallithea 3-2 (62′ Μαυρίας, 88′ Τορεχόν, 90+1′ Καρέλης / 21′ Μουστακόπουλος, 50′ Ματίγια)

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

  • ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1 (7′, 25′ Τοράλ, 76′ Φελίπε / 10′ Αντερέγκεν)
  • ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1 (80′ Όγκμποε / 90+4′ Γιουμπιτάνα)

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

  • Λεβαδειακός – Νίκη 1-1 (40′ Ρομό/16′ Πολίτης)
  • ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0 (45+2′ Σβαμπ)

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

  • 19.30 ΑΕΚ – Άρης
  • 21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 9/Τετάρτη 10/Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

  • ΟΦΗ – Κηφισιά
  • ΠΑΟΚ – Βόλος
  • Αστέρας – Πανσερραϊκός
  • Λεβαδειακός – Νίκη
  • Παναιτωλικός – Athens Kallithea
  • ΑΕΛ – Ατρόμητος

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

  • ΑΕΚ – Άρης
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (16-18/01 και 23-25/01)*

  • ΑΕΚ ή Άρης – Λεβαδειακός ή Νίκη
  • ΟΦΗ ή Κηφισιά – Παναιτωλικός ή Athens Kallithea
  • Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ατρόμητος
  • Αστέρας ή Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ ή Βόλος

Το πρόγραμμα των ημιτελικών ημιτελικά (6-8/2 και 27-29/2)*

  • 1. Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος – Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος
  • 2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Athens Kallithea  ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη

Ο τελικός (18/5)

  • Νικητής 1 – Νικητής 2