Ολοκληρώθηκε η φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους σημερινούς τέσσερις επαναληπτικούς και οι ομάδες που πήραν τα εισιτήρια για τους προημιτελικούς είναι οι:  Άρης, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΑΕΚ.

Ads

Έτσι οι οκτώ που θα μπουν στην κληρωτίδα για τα διπλά ματς των προημιτελικών είναι:

  • ΠΑΟΚ
  • Αναγέννηση Καρδίτσας
  • Παναιτωλικός
  • Ολυμπιακός
  • Άρης
  • Παναθηναϊκός
  • Λαμία
  • ΑΕΚ

Η κλήρωση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου. Τα πρώτα ματς των προημιτελικών 18-19-20/01 και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (25-26-27/01).

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

ΟΦΗ-Άρης 0-2

Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-1, ο Άρης άφησε εκτός Κυπέλλου τον ΟΦΗ, του οποίου επιβλήθηκε 2-0 στο Ηράκλειο περνώντας στα προημιτελικά.

Ads

Γκάμα και Καμαρά πέτυχαν τα γκολ των «κίτρινων», με τους Κρητικούς να παίζουν με δέκα στο δεύτερο 45λεπτο λόγω αποβολής του Μεγιάδο στο 44.

ΟΦΗ (Νίκος  Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Καμάου (63’ Λάμπρου), Τοράλ (68’ Κοροβέσης), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (63’ Γιάννου), Καστάνιος (63’ Στάικος)

Άρης (Άκης  Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (64’ Ματίγια), Ιτούρμπε (64’ Λούμορ), Καμαρά (85’ Μαρμαρίδης), Γκάμα (75’ Μπεναλουάν)

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-0

Βόλος και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση, με τους πράσινους να παίρνουν την πρόκριση, μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Το «τριφύλλι» ήταν σαφώς ανώτερο στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα, έφτιαξε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, είχε γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ του Βέλεθ στο 27’, αλλά και δοκάρι σε προσπάθεια του Μαουρίσιο στο 84ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ουσιαστικά, ούτε μια φορά την εστία του Διούδη, έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκρίλο στο 80’ και τελικά αποκλείστηκαν δίκαια.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κόντικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Γκρίλο, Ρομέρο (79’ Σοάρες), Φεράρι, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Ρεγκατίν, Φερνάντες, Σοάρες, Φαν Φέερτ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Kώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μαουρίσιο (87’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Λούντκβιστ), Μακέντα (87’ Βιτάλ), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος)

Ιωνικός-Λαμία 0-1

Ισχύει στο ποδόσφαιρο η δύναμη της συνήθειας; Πάντως για την Λαμία σίγουρα αφού για πέμπτη σερί χρονιά κατάφερε να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, πετώντας εκτός συνέχειας τον Ιωνικό.

Μάλιστα, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου το έκανε με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας και στο δεύτερο ματς (0-1) και με συνολικό σκορ 3-0 τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης (90′ Χουτεσιώτης), Μύγας (60′ Γκοτσούλιας), Τσιριγώτης, Βαφέας (60′ Πογκοσιάν), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος, Ντάλσιο (84′ Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Μάναλης, Καμπράλ (84′ Ματσούκας)

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (69′ Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88′ Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (69′ Νούνιες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81′ Τσούκαλος)

Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1
 
Η ΑΕΚ προκρίθηκε μεν, ωστόσο συνέχισε τη συμπεριφορά που της έχει στοιχίσει ως τώρα στη σεζόν. Σε ένα ακόμα παιχνίδι (έστω και διαδικαστικό) που μπορούσε να το καθαρίσει, η «Ένωση» δεν το έκανε και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη μαχητική Κηφισιά.

Με ελαφρυντικό τις πολλές αλλαγές και τον κακό αγωνιστικό χώρο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πέτυχαν παραπάνω γκολ απ’ αυτό του Γκαρσία (55’) και το μεγάλο λάθος του Τσιντώτα στο τέλος έκανε «δώρο» την ισοφάριση στον Τετέι.
 
Ορεξάτος ο σκόρερ της ΑΕΚ (αλλά και ο Γέβτιτς), σε αντίθεση με τον Τάνκοβιτς που απογοήτευσε για μια ακόμη φορά.
 
Ντεμπούτο για τον Γιώργο Μουστακόπουλο στα χαφ, με τον 23χρονο Πατρινό μέσο να μη δείχνει «ψαρωμένος» και ν’ ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς (τουλάχιστον σε επίπεδο έντασης).
 
Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μρκτσιαν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (84’ Παυλάκης), Πρίτσας (66’ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58’ Καλλέργης), Καραγκούνης (58’ Φερέιρα), Κρητικός (66’ Τετέι)
 
AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου (59’ Λάτσι), Σβάρνας, Ρότα, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (83’ Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (67’ Τσούμπερ), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ