Οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, στο «Γουέμπλεϊ» στις 25/5, καθώς η μεν Σίτι απέκλεισε δύσκολα 1-0 την Τσέλσι, η δε Γιουνάιτεντ λαχτάρησε κόντρα στην Κόβεντρι, αφού προηγήθηκε 3-0, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Ads

Κόβεντρι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (3-3 καν, διαρκ. και παράταση)

Από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά στον παράδεισο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ προηγήθηκε 3-0 της Κόβεντρι, είδε τον σύλλογο της Championship να επιστρέφει και να ισοφαρίζει σε 3-3, ωστόσο τελικά επικράτησε 4-2 στα πέναλτι, κλείνοντας θέση για τον τελικό.

Με μία κατηγορία να χωρίζει τους δύο αντιπάλους, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν να επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά τους, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο.

Ο ΜακΤόμινεϊ άνοιξε το σκορ στο 23’, με τον Μαγκουάιρ να κάνει το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Στο 58’, ο Φερνάντες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ωστόσο κάπου εκεί οι ”sky blues” ξύπνησαν!

Ads

Στο 71’, ο Σιμς μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ο’Χαρ έκανε το 3-2 και έβαλε φωτιά στον ημιτελικό.

Οι τυπικά γηπεδούχοι το πίστεψαν και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, ωστόσο ο Ονάνα κρατούσε το προβάδισμα υπέρ της Γιουνάιτεντ μέχρι τις καθυστερήσεις.

Τότε, ένα ανόητο χέρι του Γουάν-Μπισάκα έφερε πέναλτι για την Κόβεντρι, με τον Ράιτ να ευστοχεί και να στέλνει το ματς στην παράταση!

Το έξτρα ημίωρο ξεκίνησε με δοκάρι του Φερνάντες, με την ομάδα του Τεν Χαγκ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να βλέπει συχνά την Κόβεντρι να απειλεί στην κόντρα.

Μάλιστα, στο 116’ ήταν η σειρά των ”sky blues” να στερηθούν το γκολ από το δοκάρι, με τον Σιμς να χάνει για χιλιοστά ένα τεράστιο γκολ.

Στις δε καθυστερήσεις, ο Τορπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά και σόκαρε τη Γιουνάιτεντ, όμως κατόπιν χρήσης VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Κάπως έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα για τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς ο Κασεμίρο έστειλε την μπάλα πάνω στον Κόλινς, όμως μία επέμβαση του Ονάνα και ένα πέναλτι άουτ έφεραν το 4-2 για τη Γιουνάιτεντ, που γλίτωσε από κάζο μεγατόνων και έκλεισε θέση για τον τελικό.

 

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα λύγισε την Τσέλσι και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό.

Έβγαλαν αντίδραση αν και έδειξαν απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League οι «σίτιζενς», ενώ οι Λονδρέζοι επί της ουσίας πλέον έχουν χάσει κάθε στόχο τους σε άλλη μία κάκιστη σεζόν.

Φουλ ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να εγκλωβίζουν η μία την άλλη και να έχουν από μόλις μία καλή τελική. Η Τσέλσι στο 37ο λεπτό με τον Πάλμερ και η Σίτι με τον Ντε Μπρόινε στο 45’, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση.

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και άγγιξε δύο φορές στο ξεκίνημά του το γκολ, αλλά ο Τζάκσον Μαρτίνες δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Πέτροβιτς να σταματά αμέσως μετά τον Φόντεν.

Τα λεπτά περνούσαν, οι μάχες ήταν ομηρικές και οι Λονδρέζοι έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση να οπισθοχωρήσουν και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος στο 84ο λεπτό «ξέρανε» την ομάδα του Ποτσετίνο, για να χαρίσει μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτός θα είναι ο 13ος τελικός για τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας επτά κατακτήσεις.