Με την νίκη-πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4-3 στην παράταση επί της Λίβερπουλ σε ένα τρομερό ματς, ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας, με τρεις ομάδες της Premier League να συνεχίζουν στα ημιτελικά και μία έκπληξη (κάτι συνηθισμένο στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό), την Κόβεντρι από τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία (Championship), που απέκλεισε τη Γουλβς.

Ads

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του FA Cup

17:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ. α.)

(10′ Μακτομινέι, 87′ Άντονι, 112′ Ράσφορντ, 120+1′ Ντιαλό / 44′ Μακ Άλιστερ, 45+3′ Σαλάχ, 105′ Έλιοτ)

Σε ένα μυθικό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» η ατσάλινη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πτοήθηκε από την πίεση της Λίβερπουλ, που στάθηκε τυχερή, ισοφάρισε το ματς με τον Άντονι στο 87′, έστειλε το ματς στην παράταση και παρά την ψυχρολουσία που δέχθηκε, έφερε «τούμπα» το ντέρμπι με Ράσφορντ και Ντιαλό και προκρίθηκε με σκορ 4-3 στα ημιτελικά του FA Cup, αποκλείοντας για 11η φορά στο Κύπελλο την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ.

Ads

Αδιανόητη ένταση και πολλές συγκινήσεις στο μεγάλο ντέρμπι, με τη Λίβερπουλ να κόβει τα πόδια της Γιουνάιτεντ με τυχερό γκολ του Έλιοτ, αλλά η ψυχωμένοι παίκτες του Τεν Χαγκ γύρισαν το ματς παίρνοντας μια δίκαιη πρόκριση.

 

Γουλβς – Κόβεντρι 2-3

(83′ Αΐτ-Νουρί, 88′ Μπουένο -53′ 90+7′ Σιμς, 90+10′ Ράιτ)

Η ομάδα της Championship επικράτησε 3-2 στο ντέρμπι των Μίντλαντς, στο νοκ-άουτ παιχνίδι στην έδρα της Γουλβς και μάλιστα με επική ανατροπή στην ανατροπή στις καθυστερήσεις, κλείνοντας θέση για τους «4» της διοργάνωσης.

 

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0

(13′ Μπερνάρντο Σίλβα, 31′ αυτ. Μπότμαν)

Για έκτη συνεχόμενη σεζόν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, η Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 2-0 της Νιούκαστλ εντός έδρας και πήραν το εισιτήριο για την τετράδα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα καθάρισε με τη νίκη από το πρώτο μέρος, χάρη σε δύο τυχερά γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, όταν το σουτ που έκανε από τα δεξιά βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα, με κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και στο 31’.

Οι «καρακάξες» δεν κατάφεραν να βρουν αντίδραση και μοιραία ηττήθηκαν, μένοντας εκτός FA Cup.

 

Τσέλσι – Λέστερ 4-2

(13’ Κουκουρέγια, 45’ Πάλμερ, 92’ Τσαλγιουμέκα, 98’ Μαντουεκέ – 51’΄αυτ. Ντισασί, 62’ Μαβιντίντι)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Τσέλσι, η οποία μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο «Στάμφορντ Μπριζ», επιβλήθηκε δύσκολα με σκορ 4-2 της Λέστερ.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Λονδρέζοι γλίτωσαν την «αυτοχειρία» από τις μαχητικές «αλεπούδες», καθώς, παρότι είχαν προηγηθεί με 2-0, κατάφεραν να ισοφαριστούν και ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 73′.