Λάβρος κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σουηδικό μέσο. Ο διεθνής επιθετικός που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού από το 2013 μέχρι και το 2017, αναφέρθηκε σε περιστατικά που βίωσε κατά την παρουσία του στην χώρα μας, τόνισε πως το πρωτάθλημά μας είναι διεφθαρμένο ενώ αποκάλυψε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Ads

Αρχικά τόνισε:

«Μου άρεσε πολύ να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι τρομερό το πάθος που έχουν και μου άρεσε πολύ. Αλλά αν είχες έναν συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών, ήξερες ότι θα δεχθείς κίτρινη κάρτα στον αμέσως επόμενο αγώνα. Γιατί δεν έπρεπε να παίξεις απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ήξερες ότι θα συμβεί.
Είναι πολύ διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία μέρα μπήκε ο προπονητής στα αποδυτήρια και μου είπε: πρόσεξε πολύ, θα πάρεις κίτρινη κάρτα σήμερα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ. Πρόσεξε πολύ… Επειδή ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Μετά από ένα λεπτό, προέκυψε ένα δοκάρι και προσπάθησα να κρατήσω την μπάλα με το στήθος. Πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι! Τότε απλώς ήθελα να φύγω από το γήπεδο. Πήγα στον προπονητή και του είπα: αντικαταστήστε με! Δεν μπορώ να παίξω άλλο».

Στην συνέχεια υπογράμμισε:

«Τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα έχουν αποφασίσει από πριν, παρότι σκέφτεσαι «όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί». Πρέπει να υπάρξει κάποια φόρμουλα, κάποιο σύστημα που να αλλάξει τα πράγματα, γιατί έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διεφθαρμένο. Ήταν φανταστικά στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε πολύ να παίζω για αυτόν τον σύλλογο. Η οικογένεια μου περνούσε απίστευτα καλά. Ταυτόχρονα όμως ένιωθα ψυχικά άρρωστος. Ήμουν ψυχολογικά ράκος, σχεδόν μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι; Υπήρχαν ελπίδες ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά αυτό δεν συνέβαινε στην πράξη».

Ads

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν «στημένα» αποτελέσματα είπε:

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο ακριβώς. Υπήρχε αγώνας που μου είπαν ότι «θα είναι 3-0 στο ημίχρονο» και έτσι έγινε. Καθόμασταν και βλέπαμε το συγκεκριμένο ματς στην τηλεόραση, ήταν για τη δεύτερη κατηγορία. Και μετά έλεγες «τι στο διάολο συμβαίνει;» Παίκτες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες μου έλεγαν ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι πράγματα που δεν πιστεύεις ότι θα συμβούν, αλλά τελικά συμβαίνουν»…