Μετά το διήμερο ρεπό, από την Παρασκευή (2/7) ξεκινά και πάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, με την φάση των προημιτελικών. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωπες 8 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ads

Σελεσάο VS Οράνιε

Η αυλαία θα ανοίξει με μια αναμέτρηση που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι την περιμένουν. Ο λόγος για το Ολλανδία-Βραζιλία, παιχνίδι το οποίο επιφυλάσσει θέαμα, πάθος και, ενδεχομένως, πολλά γκολ. Εξάλλου και οι δυο ομάδες διαθέτουν από τις παραγωγικότερες επιθέσεις του Μουντιάλ με τους Λατινοαμερικάνους να έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής 8 φορές, ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν βρει 7 φορές δίχτυα. Το νοκ άουτ ματς θα πραγματοποιηθεί στο Πορτ Ελίζαμπεθ και η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 το απόγευμα.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 21:30 Ουρουγουάη και Γκάνα θα δώσουν τη δική τους μάχη στο Γιοχάνεσμπουργκ, με τις δυο ομάδες να μην έχουν διασταυρώσει ποτέ τα ξίφη τους στο παρελθόν.

Ads

Μνήμες 1990 και 2006

Η αγωνία κορυφώνεται ακόμα περισσότερο το Σάββατο (3/7) με την αναβίωση μιας ακόμα σύρραξης από τα παλιά. Στις 17:30 το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Εθνική Γερμανίας. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα θα κληθούν να πάρουν εκδίκηση τόσο για τον μακρινό τελικό του 1990 (1-0 υπέρ των Γερμανών), όσο και για το πρόσφατο 2006, όπου οι δυο μονομάχοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην κανονική διάρκεια, αλλά στα πέναλτι τα «πάντσερ» επικράτησαν 4-2 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Από την άλλη μεριά η «νασιονάλ μάνσαφτ» έχει πάρει απόφαση πως ό,τι δεν κατάφερε να κερδίσει τέσσερα χρόνια πριν θα μπορέσει να το καταφέρει σε αυτή τη διοργάνωση. Οπότε οι φίλαθλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δυνατό αγώνα με ισχυρά κίνητρα εκ μέρους των δυο αντιπάλων .

Τα προημιτελικά θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου στο Γιοχάνεσμπουργκ, με τον αγώνα Παραγουάη-Ισπανία, ο οποίος αρχίζει στις 21:30.

Πηγή: sportdog.gr