Μετά τα πλέι οφ, σειρά παίρνουν τα πλέι άουτ στη Σουπερλίγκα.

Ads

Ο Εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, Πάτρικ Κομνηνός αποκάλυψε πως εξετάζεται η εισαγωγή τα διαδικασίας στο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε στη διαιτησία, τα τηλεοπτικά, αλλά και σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κομνηνού στο «Athletic Radio» της Κρήτης:

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Τα τηλεοπτικά παραμένουν ως έχουν. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι πιο γενικευμένο και να δούμε τι συμβαίνει στην πατρίδα μας. Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε ένα μούδιασμα. Οι ομάδες δυσκολεύονται να βρουν χορηγούς εν αντιθέσει με το παρελθόν όπου το ποδόσφαιρο αποτελούσε ένα πιο ελκυστικό προϊόν. Όπως και να έχει μια οικονομική ύφεση δημιουργεί προβλήματα όμως εμείς έχουμε εξασφαλίσει οικονομικά έσοδα για τα επόμενα χρόνια».

Ads

Για την διακοπή της χρηματοδότησης: «Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετές πολιτικές αποφάσεις όπως η επιλογή του ΟΠΑΠ να σταματήσει την χρηματοδότηση. Το ίδιο συμβαίνει με την αύξηση της φορολόγησης και γενικά εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτήν την κατάσταση. Αυτήν την στιγμή, ο ΟΠΑΠ έχει μια υποχρέωση προς εμάς και ουσιαστικά αυτές οι αποφάσεις πλήττουν τις μικρές ομάδες που δεν δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Αυτό που έχουμε αντιπροτείνει στον ΟΠΑΠ είναι να υπάρχει μια κύρωση για τις ομάδες που δημιουργούν προβλήματα και μια ανταμοιβή για αυτές που δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα».

Για τη διαιτησία: «Είναι σαφές ότι η διαιτησία δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Από την άλλη, ο διαιτητής είναι αυτός που βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο. Ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού. Όλοι κάνουν λάθη, το θέμα είναι να μην γίνονται τα λάθη από πρόθεση. Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την καχυποψία γιατί όταν γίνεται ένα λάθος τότε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε από που προέρχονται αυτά τα λάθη».

Για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων: «Είναι μια υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της και θα δούμε τι εξέλιξη θα υπάρχει από εδώ και στο εξής».

Για τη Σούπερ Λίγκα: «Για εμένα βασικό κριτήριο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου αποτελεί η ανάμειξη με το ποδόσφαιρο νέων παραγόντων και δεν εννοώ ηλικιακά αλλά παρουσίας τους στο ποδόσφαιρο. Παράγοντες που θέλουν να κατασκευάσουν νέα γήπεδα, να βελτιώσουν τα προπονητήρια τους και γενικά να προοδεύσουν εκείνοι και οι ομάδες τους».

Για τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα: «Η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί είναι ότι πρόεδρος της Λίγκας πρέπει να είναι ο πρόεδρος της ομάδας γιατί υπάρχει ένα κύρος στις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Ο πρόεδρος που έρχεται δεν πρέπει να έρχεται μόνο με την παρουσία του κύρους του αλλά και να βοηθάει τον συνεταιρισμό σε όλα όσα χρειάζονται».

Για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ: «Το γεγονός ότι πολλές ομάδες διεκδικούν την δεύτερη θέση μέσω των πλέι-οφ είναι να δίνεται κίνητρο σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην πέμπτη και την έκτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όλοι γνωρίζουν τους κανονισμούς των πλέι-οφ και μάλιστα από την αρχή του πρωταθλήματος. Εξετάζουμε το πλαίσιο των πλέι-άουτ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ΕΕΠ ώστε να δούμε όλα τα πιθανά σενάρια. Μέσα στο καλοκαίρι θα γνωρίζουμε τι θα γίνει και ποιες θα είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν».

Πηγή: sportdog.gr