Στην τρίτη θέση των 100 μέτρων ύπτιο με 53.36 τερμάτισε ο Απόστολος Χρήστου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Ads

Ο Χρήστου εμπλουτίζει τη συλλογή του, που περιλαμβάνει ακόμη πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας, δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά 25άρας, ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο εφήβων και ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό εφήβων.

Ο Χρήστου έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει στα τελευταία μέτρα την τρίτη θέση, αλλά ακόμη κι αν την έχανε, το μετάλλιο θα παρέμενε… γαλανόλευκο. Κι αυτό γιατί ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που στη Ντόχα έκανε απίθανα πράγματα, βελτίωσε εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ με 53.38 και έχασε «στη χεριά» το μετάλλιο από τον Χρήστου. Αν συνεχίσει όμως έτσι, ο 23χρονος κολυμβητής θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Το φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Χάντερ Αρμστρονγκ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, πήρε την πρώτη θέση με 52.68 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά από δύο διαδοχικά χάλκινα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Αρμστρονγκ νίκησε με διαφορά μόλις δύο εκατοστών του δευτερολέπτου τον Ισπανό Ούγκο Γκονζάλεθ, που τερμάτισε σε 52.70 και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το πρώτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ads

«Θα διορθώσω τα λάθη μου»

Ο Απόστολος Χρήστου  χαρακτήρισε «δικαίωση» τη σημερινή επιτυχία και υποσχέθηκε να διορθώσει τα λάθη του, ώστε να είναι ακόμη πιο γρήγορος και ανταγωνιστικός στο μέλλον, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Ακούγεται πανέμορφος ο τίτλος του τρίτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένας στόχος που είχα θέσει από την αρχή της χρονιάς και δεύτερος και πιο σημαντικός είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού», δήλωσε ο Χρήστου και συνέχισε:

«Πριν έρθω εδώ είχα στο μυαλό μου έναν πιο γρήγορο χρόνο, είτε κοντά στο ρεκόρ μου (σ.σ. 52.09) είτε πιο γρήγορο, αλλά δεν μου βγήκε. Βέβαια σήμερα έκανα κάποια λάθη, δηλαδή κοπάνησα δύο φορές το χέρι μου στην διαδρομή πριν τη στροφή, κάτι που μου έκοψε το ρυθμό. Στο τέλος πάλι ένιωθα ότι έχανα έδαφος, αλλά κατάφερα να τερματίσω δυνατά και να βρεθώ στο βάθρο, που αυτό μετρούσε όλες αυτές τις μέρες. Θεωρώ ότι στον τελικό κοιτάς την θέση και μετά την επίδοση».

Δείτε την εμφάνιση του Απόστολου Χρήστου