“Δύσκολη” ήταν η συνάντηση μεταξύ στελεχών του υφυπουργείου Αθλητισμού και των εκπροσώπων FIFA και UEFA, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι και διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ομοσπονδίες έδωσαν τελεσίγραφο στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος απουσίαζε από τη συνάντηση, για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο αθλητικό νομοσχέδιο και κατέστησαν σαφές πως σε διαφορετική περίπτωση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί και πάλι υπό την απειλή της τιμωρίας και του αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, οι FIFA-UEFA προανήγγειλαν πως θα στείλουν επιστολή προς το υπουργείο με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη νομοθεσία μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι αξιωματούχοι έθεσαν ζήτημα για το Μητρώο που «παραβιάζει το καθεστώς της UEFA», τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που, σύμφωνα με τις συνομοσπονδίες, δεν περιλαμβάνουν τον ορισμό των ποινών. Πλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού καλείται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.