Δραπέτευσε από το «Γεντί Κουλέ» ο Άρης των πολλών προβλημάτων (σε έμψυχο δυναμικό, απαγόρευση μεταγραφών από UEFA, θέμα Γκαρσία και αναστάτωση στις τάξεις των φιλάθλων του) και με νίκη 1 – 0 επί του ΟΦΗ, εξασφάλισε την 5η θέση στη βαθμολογία των play-off.  Έτσι οι κίτρινοι ντουμπλάρανε τις νίκες τους επί των Κρητικών στην διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος και αποκτούν σχετική ηρεμία για την συνέχεια.

Ads

Το ματς ήταν πολύ ενδιαφέρον, με φάσεις εκατέρωθεν, χαμένο πέναλτι, δοκάρι και  κόκκινη για τον ΟΦΗ. 

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Άρη που προηγήθηκε 1 – 0 στο 14’ με ωραίο πλασέ του Φετφατζίδη ύστερα από υπέροχη συνεργασία και κυκλοφορία των επιθετικών του. Με την επιστροφή του μετά την ματαίωση της μεταγραφής του στην Αλ Αΐν, την σημερινή του εμφάνιση και το γκολ (αλλά και αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό), ο επιθετικός του Άρη έδειξε για μία ακόμη φορά την ποιότητα του και την καταλυτική παρουσία του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. 

Ο ΟΦΗ πίεσε για την ισοφάριση, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε από τα 11 μέτρα, όταν ο Κουέστα απέκρουσε  πέναλτι που εκτέλεσε ο Φιγκεϊρέδο στο 53′. Ο ίδιος παίχτης σημάδεψε το δοκάρι στο 77΄και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 93′.

Ads

Και ο ΑΡΗΣ είχε τις ευκαιρίες του σε ένα παιχνίδι που το τελικό 0 -1 αδικεί τις προσπάθειες και το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο αντίπαλοι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ναμπί (78′ Νοικοκυράκης), Στάικος (65′ Σεμέδο), Βαζ, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71′ Σόουζα), Ματίγια, Σάσα, Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος 
4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος