Ο Σερντάρ Αζμούν, ο χαρακτηριζόμενος «προδότης» από το Ιράν σκόραρε για την εθνική ομάδα του Ιράν. Μάλιστα, το γκολ βγήκε με την ασίστ του άλλου «προδότη», του Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ.

Ads

Αυτό συνέβη, ως μια ειρωνεία της ιστορίας, στο φιλικό παιχνίδι Ιράν – Σενεγάλης, το οποίο διεξήχθη στο ουδέτερο «Motion invest Arena» της Αυστρίας, λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στην ασιατική χώρα. 

Ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ του Ιράν, ξεκίνησε το ματς από τον πάγκο διότι πήρε θέση ανοιχτά υπέρ των γυναικών της πατρίδας του, στον αγώνα που δίνουν κατά των θανάτων στην χώρα τους και των δικαιωμάτων που καταπατούνται.

Ο Σερντάρ Αζμούν, παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν από την κυβέρνηση του Ιράν, πήρε θέση υπέρ των γυναικών, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος ακόμη και να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας.

Ads

«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή. Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες», ανέφερε στο μήνυμά του ο άσος της Λεβερκούζεν.

Ο Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ έκανε επίσης σχετική ανάρτηση υπέρ των γυναικών, αλλά δεν υπάρχουν πια στα social media τους, με την Ομοσπονδία να φέρεται να εξανάγκασε τον παίκτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, έχει δεχτεί και πολλές απειλές για τη ζωή του, με τον ίδιο να αδιαφορεί. Προς το παρόν παραμένει στην εθνική ομάδα της χώρας, παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπάρχουν.

Στο εν λόγω ματς, λοιπόν, ο Αζμούν μπήκε αλλαγή στο 59ο λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Χατζισαφί της ΑΕΚ να βγάζει την ασίστ προς τον… προδότη όπως αποκαλούν οι συμπατριώτες του και «ζητάνε το κεφάλι του».

Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 1-1, ενώ οι παίκτες του Ιράν εμφανίστηκαν με μαύρια μπουφάν, γεγονός που έκανε κάποιους να αναρωτηθούν αν συνδέεται με τα γεγονότα στο Ιράν.