Επανήλθε η πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη στο θέμα της άρνησης έγκρισης, εδώ και τέσσερα χρόνια, αίτησης τιμητικής ιθαγένειας στον σύζυγο και προπονητή της, με δημόσιο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις ευχές του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης.

Ads

«Κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει», τονίζει η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Στεφανίδη το 2022 είχε αφήσει αιχμές ότι ο σύζυγος και προπονητής της δεν λαμβάνει την τιμητική ιθαγένεια για εκδικητικούς λόγους. «Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η μαμά κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βρέθηκα να παρακαλάω τα τελευταία τρία χρόνια για να πάρει ο Μιτς τιμητικά το ελληνικό διαβατήριο.

«Το κυνηγήσαμε πιο έντονα λόγω covid, θεωρώντας ότι δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, σταμάτησα να ασχολούμαι. Άλλωστε, πλέον μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι. Στον Τομ Χανκς βέβαια, το έδωσαν, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα», είχε αναφέρει η Κατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξή της τον Σεπτέμβριο το 2022.