Ο Σταύρος Κοντονής έκανε πράξη τα λεγόμενα του και κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» που καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και στοχεύει στην καταπολέμηση της βίας.

Ads

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έκανε πράξη τα λεγόμενα του και το έφερε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, δείχνοντας ότι έχει τη διάθεση να προχωρήσει τη σύγκρουση με την ΕΠΟ ακόμα παραπέρα.

Ουσιαστικά, το σχέδιο νόμου καταργεί το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο, αναβαθμίζει το ρόλο του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου και διαφοροποιεί σημαντικά το τοπίο σε σύγκριση με το παρελθόν. Ενδεικτικά, μία από τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται είναι αυτή της διάθεσης εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Πλέον, αναμένονται οι αντιδράσεις των ποδοσφαιρικών αρχών και των ΠΑΕ, αφού αρκετοί, όπως ο Παναθηναϊκός, έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με το “τσουβάλιασμα” που επιχειρείται και με το γεγονός ότι θα την πληρώσουν αθώοι και ένοχοι. Έστω και την ύστατη στιγμή, ο Σταύρος Κοντονής οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και να στραφεί εναντίον όσων, πραγματικά, υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο, αλλά και του μόνιμου ευνοημένου από το παρασκήνιο, του Ολυμπιακού τονίζουν παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ads

«Δεν επιθυμούμε ποδοσφαιρικό GRexit, αλλά θα νομοθετήσουμε για να διώξουμε τη διαφθορά από το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, στη Δίκη στον Σκάι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Πάντως, δεν απέκλεισε προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο αν η FIFA αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η UEFA και η FIFA έχουν απειλήσει με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, εθνικές και διασυλλογικές.

Αναλυτικά το σχεδίου νόμου στους παρακάτω συνδέσμους: