Σε ποινές φυλάκισης 6 και 7 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 3 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν με την κατηγορία συμμετοχής σε επίθεση εναντίον αστυνομικών, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών του «Δικεφάλου», στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Οι κατηγορούμενοι -ηλικίας 22, 33 και 34 ετών- κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ, επιπλέον, ένας εξ αυτών καταδικάστηκε για παράνομη οπλοφορία, επειδή κατείχε έναν σουγιά.

Στην κατάθεσή τους, οι μάρτυρες – αστυνομικοί είπαν ότι κλήθηκαν, έπειτα από καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού του Άρη. Ομάδα ατόμων, στην οποία βρίσκονταν και οι 3 κατηγορούμενοι, όταν τους είδε, τους επιτέθηκε, πετώντας διάφορα αντικείμενα. Ωστόσο, στο δικαστήριο οι αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τους δράστες της επίθεσης.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν στο σημείο, συμμετέχοντας σε εκδήλωση του συνδέσμου για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας του.

Ads