Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν η Λαμία, αφού η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε το «διπλό» στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα με 1-0 και πλέον βάζει «πλώρη» για την επόμενη σεζόν που θα την βρει και πάλι στη Super League 1.

Ads

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με τον τρίποντο από την Αθήνα, αιφνιδιάζοντας με τον εξαιρετικό Ρόμανιτς τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που έψαχναν και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο εξ αναβολής ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Η τελική βαθμολογία των playout

image

Ads

Μπορεί ο Απόλλων να ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με το σουτ του Κολ (9’), όμως ένα λεπτό αργότερα ο Ρόμανιτς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ανενόχλητος άνοιξε το σκορ (1-0), στην πρώτη φάση της Λαμίας στο ματς.

Ο Φερνάντες στο 14’ είδε τον Επασί να μπλοκάρει το πολλά υποσχόμενο σουτ του, ενώ στα επόμενα 15 λεπτά οι Φθιωτοί απείλησαν τρεις φορές, μια με τον Προβυδάκη (18’) και δύο με τον Ρόμανιτς (24’,31’).

Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε μέτρα στο γήπεδο και έδειξε να έχει σφυγμό με το ψαλιδάκι του Φατιόν και την προσπάθεια του Κολ, όμως ο Ρόμανιτς έφτασε στο 45’ κοντά στο 2-0, με τον Βέρχουλστ να κρατά τον Απόλλωνα στο παιχνίδι.

Ο Απόλλων ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Αντέτζο να διώχνει το πλασέ του Ιωαννίδη πάνω στη γραμμή σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία (52’)! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με το Μπεντινέλι να σουτάρει αλλά τον Επασί να αποκρούει και να διατηρεί την ομάδα του μπροστά στο σκορ (65’).

Η ομάδα της Ριζούπολης συνέχισε να πιέζει χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία και την Λαμία να ολοκληρώνει με ιδανικό τρόπο τη σεζόν.

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (80’ Ρώσση), Τσαμπούρης (63’ Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Φερνάντεθ, Κολ (80’ Λαγός), Μπετινέλι, Ιωαννίδης (80’ Βάρκας)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Παλαβαντισβίλι, Τζανδάρης (86’ Μπιάρνανσον), Ρόμανιτς (86’ Πίτι), Τιρόνε (58’ Βασιλακάκης), Καραμάνος

Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
Βοηθοί: Σινιοράκης Αντώνιος, Αναστασάκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Τζιώτζιος Χρήστος (Θράκης)