Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα με το Λεβαδειακό να αποχαιρετάει την κατηγορία, μετά το 2-4 της Ξάνθης στο Καυτατζόγλειο. Το φινάλε του πρωταθλήματος σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, ενώ οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης, από τις 28 Απριλίου, θα ριχτούν στη μάχη των play-off για τη χρυσοφόρο θέση του champions league. Ανάλυση αγώνων από το sportdog.gr.

Ads

Η βαθμολογία :

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 70
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 64
3. ΠΑΟΚ 62
4. ΑΕΚ 53
5. ΑΡΗΣ 46
6. ΚΑΒΑΛΑ 39
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 38
8. ΗΡΑΚΛΗΣ 37
9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 37
10. ΛΑΡΙΣΑ 37
11. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 36
12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 36
13. SΚODA ΞΑΝΘΗ 35
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 34
15. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 28
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 12

Η Βαθμολογία των play-off:

1) Ολυμπιακός 4

2) ΠΑΟΚ 3

3) ΑΕΚ 1

4) Αρης 0

Πήρε αυτό που ήθελε

Σε ένα ματς που τα είχε όλα (γκολ, πέναλτι, αποβολές) και κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Άρη και μαζί και το προβάδισμα για τα πλέι οφ.

Ads

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν με 4 βαθμούς την προσπάθειά τους για να πάρουν τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έναντι 3 του ΠΑΟΚ, 1 της ΑΕΚ και 0 του Άρη.

Τα πάντα στο Καραϊσκάκη κρίθηκαν στο κακό ποιοτικά πρώτο μέρος, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζεβλάκοφ, για να απαντήσει ο Άρης με πέναλτι του Κάλβο, το οποίο κόστισε και την αποβολή του Πάρντο. Με πέναλτι, όμως, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το 2-1 για τον Ολυμπιακό, από το δεξί πόδι του Μαρέσκα.

Στην επανάληψη, από νωρίς έμεινε με 10 παίκτες και ο Άρης, λόγω της αποβολής του Αράνο, ενώ το ματς έγινε πολύ καλύτερο και συναρπαστικό έως το φινάλε, χωρίς ωστόσο, να αλλάζει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Τέλειωσε όπως ξεκίνησε

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στην φετινή διοργάνωση της Σούπερ Λίγκα. Παρότι παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, οι «πράσινοι» επέβαλλαν τον νόμο τους στους Ζωσιμάδες, επικράτησαν με 1-0 και το επόμενο Σάββατο φιλοδοξούν να κάνουν το νταμπλ, απέναντι στον Άρη. Καλός στην επανεμφάνιση του ο Σπυρόπουλος, λίγα πράγματα ξανά από Ρουκάβινα, το «πάλεψε» ο Χριστοδουλόπουλος που είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69’, αγωνίστηκε για λίγο και ο Φέτσης.

Νίκη με… σκηνές ροκ!

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο της Σουπερλίγκα.

Η Ένωση επικράτησε με 2-0, εν μέσω… πολύ ξύλου, του Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό στάδιο, με τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συλλαλητήριο για τη διοικητική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, να δημιουργούν επεισόδια έξω απ’ το γήπεδο, να κυνηγούν τον Αδαμίδη στα επίσημα (ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα) αλλά και ν’ αποδοκιμάζουν τον Σκόκο, καλώντας τον να υπογράψει στον Ολυμπιακό! Οι Τζιμπούρ (48’) και Καφές (90΄+) τα γκολ της Ένωσης.

Φινάλε με «τεσσάρα»

Με μια χορταστική νίκη 4-1 επί του Εργοτέλη στην Τούμπα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκας και πλέον η ομάδα του Σάντος σκέφτεται τα πλέι οφ. Σορλέν (ένα γκολ, μια ασίστ), Μουσλίμοβιτς και Βιεϊρίνια (δυο ασίστ) ήταν… όλα τα λεφτά, ενώ οι Κρητικοί ήταν σε… άλλο γήπεδο.

Το-αδιάφορο-ματς κρίθηκε στο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων με τα γκολ των Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο και Παπάζογλου. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ της ιστορίας του στο πρωτάθλημα, μετά από πέρυσι που είχε δεχτεί 16 γκολ.

Σώθηκε η Ξάνθη!

Τελικά η Ξάνθη κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» και να μείνει στην κατηγορία, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της την τελευταία αγωνιστική! Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μπέρτου (5’) και Πόι (27’), ο Ηρακλής όμως ισοφάρισε σε 2-2 στις αρχές της επανάληψης χάρη στα τέρματα που πέτυχαν Κονέ (54’) και Γιάκομπ (60’). Το 3-2 για τους ακρίτες πέτυχε ξανά ο Πόι (70’) και το τελικό 4-2 ο Έλινγκτον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι(73’).

Νίκη γοήτρου για τον Ατρόμητο

Νικηφόρα ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος ο οποίος επικράτησε του ουραγού Πανθρακικού με 3-1. Η ομάδα του Περιστερίου παράλληλα τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Αναστασάκου (πεν.) 26′, Καραλή 57′ και Περόνε 90′, ενώ ο Πανθρακικός είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Μπέλεκ στο 30′.

Μοιρασιά στην Καβάλα: 1-1. Το πριμ της Λίγκας οι «Αργοναύτες», ασθενοφόρο για Ντιέ!

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, το οποίο δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο του δάφνες ποιότητας, η Καβάλα «σκιά» του καλού εαυτού της ήρθε ισόπαλη (1-1) κόντρα στον ανώτερο Πανιώνιο.

Μόλις στο 7’, ο Ρινκόν άνοιξε το σκορ για τους «Αργοναύτες», αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Γουνδουλάκης ισοφάρισε με όμορφο τρόπο.

Αυτό που έχει σημασία, ωστόσο, για τους γηπεδούχους είναι ότι με τον βαθμό της ισοπαλίας και την κατάληψη της 6η θέσης (που σημαίνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα της επαρχίας) θα καρπωθούν το πριμ των 250.000 ευρώ από τη διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας!

Στα λυπηρά της αναμέτρησης το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος ο Ντιέ της Καβάλας αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο καθώς δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν.

Με το κεφάλι ψηλά…

Νικηφόρα (2-1) πέρασε ο Λεβαδειακός από το «Αλκαζάρ» ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Ηρακλή. Σερτζίνιο (22’) και Αγκάλι (84’) τα γκολ των «πράσινων», ενώ ο Κυριακίδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 για την ΑΕΛ στο 57’.