Ένας υπέροχος Ολυμπιακός Βόλου, θριάμβευσε στο ΟΑΚΑ συντρίβοντας την αποκαρδιωτική ΑΕΚ με 4-0 για την 19η αγωνιστική, με τα γκολ των Σανκαρέ, Ουμπίδες, Μόνχε και Καπετάνος.

Ads

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έκανε… πλάκα στο ΟΑΚΑ θριαμβεύοντας με 4-0 της τραγικής ΑΕΚ. Σανκαρέ, Ουμπίδες, Μόνχε και Καπετάνος τα γκολ της ομάδας του Βόλου, με τον Σάκη Τσιώλη να κερδίζει κατά κράτος τον Μανόλο Χιμένεθ.

Από την άλλη η ΑΕΚ έμεινε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αναγκάζοντας τους φιλάθλους της να την αποδοκιμάσουν έντονα. Ολυμπιακός Βόλου με τη νίκη του αυτή έφτασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη “χτύπησε” μέσα σε οκτώ λεπτά και από εκεί και πέρα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Με κλειστή και παίζοντας ιδανικά τις αντεπιθέσεις οι “ερυθρόλευκοι” απειλούσαν την μπλοκαρισμένη ΑΕΚ, καθώς οι Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο και Σκόκο δεν έχει χώρους δράσης.

Ads

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν ίδιος. Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και ο Ολυμπιακός Βόλου με την συνταγή του πρώτου μέρος πέτυχε δύο ακόμη γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλο. Απόλυτα δίκαιη σε γενικές γραμμές η πρώτη νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της ΑΕΚ στην Αθήνα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20′ λ.τρ.. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74′ Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38′ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51′ λ.τρ. Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος (81′ Ακόστα), Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (61′ Μάρτιν).

Σκόρερ: Σανκαρέ (12′, Ολυμπιακός Βόλου), Ουμπίδες (19′, Ολυμπιακός Βόλου), Μόνχε (61′, Ολυμπιακός Βόλου), Καπετάνος (80′, Ολυμπιακός Βόλου)


ΠΑΟΚ-Ξάνθη: 2-1

Ο ΠΑΟΚ είδε τον χάρο με τα μάτια αλλά τον προσπέρασε και με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 81′, πήρε την 6η εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην σκληρή και μαχητική Ξάνθη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αθανασιάδης (37′), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 66′ ο Πόι.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια στο “Καραϊσκάκη” κατάφερε να δείξουν τον καλό τους εαυτό και αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι “ασπρόμαυροι” χρειάστηκαν ένα 15λεπτο και στην συνέχεια επέβαλλαν τον ρυθμό τους και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η ανωτερότητά τους, εξαργυρώθηκε στο 37΄με γκολ του Αθανασιάδη, όμως στο δεύτερο μέρος, έριξαν άνευ λόγου και αιτία στροφές.

Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση από τον Πόι, όμως οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, που έδωσε το τρίποντο και ξεσήκωσε την Τούμπα. Μ’ αυτή τη νίκη, οι παίκτες του Μάκη Χάβου παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες το πάλεψαν, δεν… μάσησαν παρά το γεγονός πως έπαιζαν στην καυτή Τούμπα, αλλά δεν κατάφεραν καθώς λύγισαν στο τέλος. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πάντως φαίνεται σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς και φυσικά δεν μοιάζει να κινδυνεύει.

Το μοναδικό αρνητικό για τον ΠΑΟΚ από το σημερινό ματς, ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Φωτακη. ο 29χρονος άσος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απουσιάσει περίπου έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα ματς με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς (77′ Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25′ Κουτσιανικούλης, (77′ Μουσλίμοβιτς)), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Skoda Ξάνθη (Νικος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85′ Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62′ Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38′ Βασιλακάκης), Βάλλας, Κωστούλας.


Κέρκυρα – ΑΕΛ 1-0

Η Κέρκυρα πήρε μία σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία. Τραγικοί για ακόμα μία φορά οι βυσσινί που μόνο με θαύμα θα γλυτώσουν τον υποβιβασμό.

Σε ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δυο ομάδες η Κέρκυρα ήταν εκείνη που κέρδισε δίκαια την ΑΕΛ και κρατάει στα χέρια της την υπόθεση παραμονή.

Οι βυσσινί παρατάχθηκαν πολύ αμυντικά και το πλήρωσαν στο τέλος, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην δεύτερη κατηγορία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κέρκυρα να είναι καλύτερη από την ΑΕΛ και να ζητάει πέναλτι στην αρχή του αγώνα σε μαρκάρισμα του Βελάσκο στον Επστάιν, με τον διαιτητή ωστόσο να μην το δίνει.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Ο Νίκος Κωστένογλου άργησε αρκετά να κάνει αλλαγές, με αποτέλεσμα όταν μπήκε το γκολ να είναι ήδη πολύ αργά για κάποια αντίδραση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Χαμπλ (Δ. Ιωάννου 83′), Μακρής, Στολτίδης, Γκουστάβο, Επστάιν, Καλαντζής(Η. Ιωάννου 72′), Τσίγκας(Μαζνόν 63′).

ΑΕΛ (Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης(Τσιμπάμπα 76′), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο (Ρομέρου 20′), Κατσιαρός, Ταλ, Ιγκλέσιας, Σίμιτς, Μετίν(Μπλάζεκ 72′), Κουζέν.

Πηγή: Sport24.gr