Πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση η Εθνική γνώρισε την ήττα από την Σενεγάλη στον Πανθεσσαλικό Στάδιο με 2-0, στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2010. Τα γκολ των Σενεγαλέζων σημείωσαν ον Νιανγκ με εξαιρετική προσπάθεια και ο Ν’Ντο με μία βολίδα έξω από την περιοχή.

Ads

Όσον αφορά την Εθνική, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να παίξει καλό ποδόσφαιρο, έχοντας πάντως την δικαιολογία των αρκετών νέων προσώπων. Μόλις δύο ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, ανύπαρκτη επιθετικά στο δεύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε βασικός ο Καπετάνος, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ στην επανάληψη έκαναν την επανεμφάνισή τους οι Μάκος και Χριστοδουλόπουλος.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του κόσμου, ο οποίος γέμισε σχεδόν το γήπεδο και με τα συνθήματά του προσπάθησε να βοηθήσει τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ.

Ads

Υπεροχή χωρίς φάσεις…

Διατηρώντας την υπόσχεσή του, ο Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα τον Παντελή Καπετάνο, στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της Εθνικής. Από εκεί και πέρα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σε σύστημα 4-3-3, επέλεξε να ξεκινήσει με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα και Σπυρόπουλο στα μπακ και κεντρικό δίδυμο τους Κυργιάκο και Μόρα. Η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Κατσουράνη, Τζιόλη και Καραγκούνη, ενώ οι άλλοι δύο επιθετικοί ήταν οι Χαριστέας και Σαμαράς που έπαιζαν στα πλάγια.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι διεθνείς ξεκίνησαν ορεξάτοι και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5’ μάλιστα σημειώθηκε και η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, όταν ο Καραγκούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Εντιαγέ. Από τη φάση όμως αυτή και μετά, παρά την υπεροχή που είχε η Ελλάδα, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση για τα επόμενα 25 λεπτά. Αντίθετα η πρώτη μισή ώρα ολοκληρώθηκε με τους Σενεγαλέζους, οι οποίοι μέχρι τότε είχαν περιορισθεί σε παθητικό ρόλο, να χάνουν μία σπουδαία ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 28’, ύστερα από κάθετη του Γκομίς, ο Νιανγκ βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα, όμως ο πορτιέρο της Εθνικής βγήκε γρήγορα και πρόλαβε να αποκρούσει.

«Αγγίξαμε» το γκολ

Η φάση αυτή ξύπνησε τους διεθνείς, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά βελτίωσαν την απόδοσή τους και πίεσαν, ώστε να πετύχουν κάποιο γκολ. Μάλιστα, στο 37’ η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Καπετάνος έφυγε ωραία στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Σαμαράς όμως δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στη κενή εστία. Αυτή πάντως ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Μας… εξαφάνισαν!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, καθώς οι Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας και Χαλκιάς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Χαριστέα, Καραγκούνη, Καπετάνου και Τζόρβα. Στα αξιοσημείωτα από τις τεχνικές αλλαγές του Ρεχάγκελ, η προώθηση του Μόρα στα χαφ. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι διεθνείς μπήκαν και στο δεύτερο 45λεπτο δυνατά και στο 51’ δημιούργησαν την πρώτη τους φάση, όταν ο Κατσουράνης με «χλιαρό» πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο χωρίς όμως επιτυχία. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της Ελλάδας στο παιχνίδι, καθώς από το 60’ και μετά οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.

Στο 64’ μάλιστα έφτασαν και κοντά στο γκολ, όταν ο Νιανγκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει, ωστόσο ο Χαλκιάς έπεσε σωστά στη γωνία του και απομάκρυνε τη μπάλα. Ο Έλληνας πορτιέρο όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 71’, όταν από κάθετη του Μπα, ο Νιαγνκ πήρε τη μπάλα στα δεξιά, απέφυγε τους Σπυρόπουλο και Κυργιάκο και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό όμως δεν έφτανε στους Σενεγαλέζους, οι οποίοι στην επανάληψη ήταν εμφανώς καλύτεροι από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 81’ ο Ν’Ντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά που υπολείπονταν η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως χωρίς πλάνο δεν πέτυχε και πολλά. Αντίθετα, λίγο έλειψε να δεχθεί και τρίτο γκολ στο 88’, όταν ο Μπα βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Σενεγαλέζου.

Συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας (46′ Χαλκιάς), Μόρας (68′ Μάκος), Βύντρα Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Καραγκούνης (Αβρ. Παπαδόπουλος), Κατσουράνης, Χαριστέας (46′ Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (66′ Χριστοδουλόπουλος), Καπετάνος (Γκέκας).

Σενεγάλη (Τραορέ): Εντιαγέ, Φατί, Μανγκάν (78′ Ντιακατέ), Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβάρες (45′ Σόου), Γκομίς (56′ Ενταό), Ντιά (67′ Ντεμπά Μπα), Σ. Καμαρά (57′ Ντιούφ), Ντ. Καμάρα, Νιάνγκ.

*Πριν από τη σέντρα του αγώνα, ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο της Εθνικής (το ματς με τη Σενεγάλη είναι το 101ο). Ο Γερμανός τεχνικός πήρε ένα γλυπτό που αναπαριστά τον ίδιο να δίνει οδηγίες από τον πάγκο, αλλά και έναν πίνακα με τον ίδιο και την επιγραφή «Ότο 100».

Πηγή: https://www.sportdog.gr