Με δύο πέναλτι που σηκώνουν συζήτηση, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 2-1 από την Μαρσέιγ και κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση του ομίλου, που δίνει εισιτήριο για το Europa League.

Ads

To καλό για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι πως εξακολουθεί να έχει την ισοβαθμία με τους Γάλλους, χάρη στο εκτός έδρας του Καμαρά που δίνει το αβαντάζ αν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν στο τέλος, αφού αμφότερες κέρδισαν με ένα γκολ διαφορά στις έδρες τους (1-0 και 2-1).

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θέλει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Μαρσέιγ την τελευταία αγωνιστική, ώστε να πάρει την τρίτη θέση.

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Πόρτο στο Γ. Καραϊσκάκης και η Μαρσέιγ θα αντιμετωπίσει την Σίτι στο Μάντσεστερ.

Ads

Συνέχεια στο άκρως αρνητικό σερί τους έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον μετρούν δέκα συνεχόμενες ήττες στη φάση των ομίλων του Champions League.

Την ίδια ώρα, οι Μασσαλοί, που σκόραραν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, έβαλαν τέλος στο δικό τους, αφού πήραν αποτέλεσμα έπειτα από δεκατρείς διαδοχικές ήττες και συγκεκριμένα από το 2012, όταν και είχαν νικήσει την Ίντερ.
 
Ο Ολυμπιακός ήθελε την νίκη ώστε να μείνει ζωντανός (αν δεν νικήσει η Πόρτο) για την συνέχεια στο Champions League. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χώρο στη Μαρσέιγ που «καιγόταν» και αυτή για τη νίκη και μοιραία θα έπαιζε πιο επιθετικά, με σκοπό να μην αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

Οχυρώθηκε πίσω, έχοντας κατά βάση στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, γνωρίζοντας ότι σε βάθος χρόνου αναγκαστικά θα έπαιρνε περισσότερα ρίσκα η γαλλική ομάδα, εφόσον δεν είχε πάρει προβάδισμα.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε ότι καλό έκανε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μαρτίνς, που δεν πλήρωσε το γεγονός ότι δεν λειτούργησε πολύ καλά το κέντρο και κυρίως στα διάστημα που προηγήθηκε πριν το 0-1.
 
Η πρώτη, πραγματικά, καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους «ερυθρόλευκους» και σημειώθηκε στο 13’. Όταν στην καλή κόντρα που έβγαλαν, ο Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Ελ Αραμπί έπιασε «τζούφια» κεφαλιά από θέση που συνήθως σκοράρει και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μανταντά.

Μπορούσε κι έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο ο Μαροκινός. Οι Πειραιώτες είχαν και δεύτερη καλή φάση προτού γίνει το 0-1 και στο 31’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης ανέβηκε από τ’ αριστερά, αλλά έκανε άψυχο γύρισμα, με τον Ελ Αραμπί να περιμένει και την αντίπαλη περιοχή να είναι σχεδόν άδεια.
 
Οι φάσεις που είχε ο Ολυμπιακός ήταν οι καλύτερες στα πρώτα 45 λεπτά. Παρότι δεν έκαναν από τα καλύτερά τους ημίχρονα, δεν λειτούργησαν καλά στο κέντρο σε ό,τι αφορά το κράτημα της μπάλας και το αμυντικό κομμάτι.

Η Μαρσέιγ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Πειραιώτες έπιασαν στον ύπνο τη Μαρσέιγ και «χτύπησαν» σε ένα σημείο που δεν μπορούσαν να κρατήσουν καλά την μπάλα.

Φορτούνης και Χολέμπας συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο πρώτος έδωσε στον Βρουσάι που μπούκαρε από τα πλάγια, το σκέφτηκε καλά και εν τέλει αποφάσισε να στρώσει στον Καμαρά που με φοβερό σουτ από το ημικύκλιο κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο 33΄.
 
Δυνατά, άλλωστε δεν είχε κι άλλη επιλογή, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν ο Τσάρλετα-Τσαρ έπιασε κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ.

«Κρύο» γκολ πέτυχε, «κρύο» γκολ δέχθηκε ο Ολυμπιακός που πλήρωσε ακόμη ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Σισέ, ο οποίος ανέτρεψε τον Τοβέν, το πέναλτι καταλογίστηκε με καθυστέρηση και την βοήθεια του VAR και ο Παγέ με άψογη εκτέλεση σημείωσε το 1-1 στο 55’.

Οι Πειραιώτες έμειναν πιστοί στο πλάνο τους, αλλά πλέον δεν είχαν το ίδιο καθαρό μυαλό και τις ίδιες δυνάμεις.
 
Παρά ταύτα, σε ένα ημίχρονο που δεν είχε πολλές καλές στιγμές το παιχνίδι και που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα (όπως και συνολικά στο ματς), βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, αφού δόθηκε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της Μαρσέιγ στο 75΄.

Αυτή τη φορά για χέρι του Ραφίνια, για το οποίο ο Μανθάνο έδωσε φάουλ αρχικά, αλλά έπειτα από συνεννόηση με το VAR άλλαξε την αρχική του απόφαση. Ο Σα έπεσε καλύτερα αυτήν τη φορά, αλλά η εκτέλεση του Παγέ ήταν και πάλι εξαιρετική και έτσι έγινε το 2-1.
 
Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά, βρήκε καλή στιγμή με τον Σισέ (έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Σουντανί) στις καθυστερήσεις, αλλά ο Άλβαρο έσωσε την εστία των Γάλλων από βέβαιη παραβίαση, στερώντας το γκολ από τους «ερυθρόλευκους». Αυτό ήταν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για κάτι καλό στο ματς.
 
Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85′ Γκέιγ), Καμαρά, Κιζάνς (56′ Σανσόν), Τοβέν (90’+5′ Ακέ), Παγέ, Μπενεντέτο (46′ Ζερμέν)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79′ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90’+2′ Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)
Βοηθοί: Άνχελ Νεβάδο, Χοσέ Ναράνχο (Ισπανία)
4ος Διαιτητής: Φάμπιο Μαρέσκα (Ιταλία)
VAR: Ρικάρντο ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα (Ισπανία)
AVAR: Ινίγο Πριέτο (Ισπανία)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα