Ads

Με ψηλά το κεφάλι αποχωρεί η ΑΕΚ από την Ρωσία, όπου ηττήθηκε από την Ζενίτ στην δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ με 4-2. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να δέχθηκαν δύο γκολ μέχρι το 13΄, το πρώτο μάλιστα στο 40ο δευτερόλεπτο, ωστόσο στο 38’ μείωσε σε 2-1 με τον Λυμπερόπουλο. Η αποβολή όμως και το πέναλτι του Νασούτι στο 40’, πέταξαν στα… σκουπίδια την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χάνοντας 3-1.

Στην επανάληψη η Ζενίτ έκανε άνετα το 4-1 με τον Λάζοβιτς, όμως μετά το 70’ έριξε βαθμούς και το… πλήρωσε. Ο Ντιόπ κέρδισε πέναλτι στο 81’ το οποίο μετάτρεψε σε γκολ ο Καφές στο 83’. Μάλιστα, πριν την εκτέλεση έγινε ένα… απίστευτο σκηνικό. Ο Σκόκο ήθελε να το εκτελέσει, όμως ήδη είχε σηκωθεί το ταμπελάκι για να βγει αλλαγή. Τελικά, μετά από κάποια… γαλλικά και με πολλά νεύρα ο Αργεντινός πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και άφησε την εκτέλεση στον Καφέ.

Χωρίς άκρα, αλλά με «Λύμπε» και Τζιμπούρ

Ο Χριστόφορος Κόλα παρά τις δοκιμές που έκανε την Τετάρτη το βράδυ, αποφάσισε τελικά να μην αλλάξει πολλά στην αρχική του ενδεκάδα και απλώς να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή. Έτσι λοιπόν, σε σύστημα 4-3-2-1, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αραμπατζής, στα δεξιά της άμυνας ο Πατσατζόγλου, αριστερά ο Λαγός, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Δέλλα και Νασούτι. Στην μεσαία γραμμή βρισκόταν οι Μάκος, Γκέντσογλου και Καφές, ενώ λίγο πιο μπροστά ξεκίνησαν οι Λυμπερόπουλος και Σκόκο. Καθαρός επιθετικός ήταν ο Τζιμπούρ.

Ads

Η τριάδα πάντως μπροστά, άλλαζε συνεχώς θέσεις, με τους Σκόκο και «Λύμπε» να βγαίνουν συνήθως πιο πολύ ως βοηθητικοί στην αντίπαλοι περιοχή. Από τα… περίεργα πάντως του συστήματος, ήταν η απουσία των άκρων στη μεσαία γραμμή, καθώς τόσο ο Σκόκο όσο και ο Λυμπερόπουλος, είχαν σαφέστατες οδηγίες να βοηθάνε στην κορυφή τον Τζιμπούρ.

Εφιαλτική αρχή…

Το παιχνίδι ξεκίνησε για την ΑΕΚ με τον χειρότερο τρόπο, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, και συγκεκριμένα στο 40ο δευτερόλεπτο, η Ζενίτ έκανε το 1-0. Μετά από λάθος διώξιμο του Αραμπτζή, η μπάλα πήγε στον Χουμποτσάν, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και την λάθος θέση του Έλληνα πορτιέρο. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε την Ένωση, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο στο 10’, όταν ο Σκόκο έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Μαλαφέεφ έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση αυτή όμως, μάλλον… ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Λάζοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπρούνο Άλβες με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Πορτογάλος αμυντικός ήταν ολομόναχος στην κεφαλιά, αφού ο Δέλλας δεν πρόλαβε να τον ακολουθήσει, ενώ ο Αραμπατζής έκανε εντελώς λανθασμένη έξοδο.

Γκολάρα «Λύμπε», ανοησία Νασούτι!

Τα δύο γκολ των Ρώσων λειτούργησαν βοηθητικά για την ΑΕΚ, καθώς μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για κάποιο τέρμα. Η Ζενίτ έδινε αρκετό χώρο στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει αρκετά εύκολα στην επίθεση. Ο Τζιμπούρ πήρε μπαλιές και ίσως να μπορούσε να είχε σκοράρει στο 25’, όταν βρήκε χώρο και έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο Αλγερινός είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 33’, όταν από πάσα του Γκέντσογλου πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Αυτό που δεν μπορούσε όμως να πετύχει ο Τζιμπούρ, το έκανε στο 38’ ο Λυμπερόπουλος. Ύστερα από μπαλιά του Λαγού, ο Σκόκο τροφοδότησε τον Έλληνα επιθετικό με κεφαλιά, αυτός κοντρόλαρε πολύ ωραία και με τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το γκολ αυτό έδωσε νέες ελπίδες στην Ένωση, η οποία από το 20’ και μετά ήταν ιδιαιτέρως καλή, ωστόσο στο 40’ το ματς… χάθηκε οριστικά. Ο Νασούτι καθυστέρησε πάρα πολύ να διώξει τη μπάλα μέσα από την περιοχή, ο Μπιστρόφ τον μάρκαρε και κέρδισε την κόντρα, πιθανότατα με το χέρι, ωστόσο δεν πρόλαβε να σουτάρει, αφού ο Αργεντινός της Ένωσης τον πέταξε στο έδαφος. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Νασούτι. Ο Ντάνι ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 3-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Εύκολα και τρίτο…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, καθώς ο Γιάχιτς πέρασε στην θέση του Λυμπερόπουλου, σε μία προσπάθεια του Κόλα να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνα μετά την αποβολή του Νασούτι. Ωστόσο, η Ζενίτ εκμεταλλευόμενη απόλυτα το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ματς. Η μπάλα γύρναγε συνεχώς έξω, αλλά και μέσα στην περιοχή της Ένωσης, με συνέπεια γρήγορα να έρθει και το γκολ. Συγκεκριμένα στο 57’ ο Κρίζανατς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λάζοβιτς με πολύ ωραίο τακουνάκι από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.

Γκολ Καφέ, εγωισμός Σκόκο!

Από το 70’ και μετά η Ζενίτ έριξε ρυθμούς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 81’ ο Ντιόπ, που είχε μπει στην θέση του Τζιμπούρ έκλεψε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφυγε στην κόντρα, και αφού έπαιξε ωραία το ένα – δύο με τον Σκόκο, βρέθηκε τετ α τετ με τον Μαλαφέεφ, ο οποίος τον γκρέμισε. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» για τα επόμενα δύο λεπτά έψαχναν εκτελεστή. Ο Σκόκο ήταν αυτός που ήθελε να το εκτελέσει, ωστόσο ήδη είχε σηκωθεί το ταμπελάκι για να βγει εκτός ματς και την θέση του να πάρει ο Μπλάνκο. Ο Αργεντινός ζητούσε να μείνει και να εκτελέσει το πέναλτι, ωστόσο από τον πάγκο του έλεγαν να αποχωρήσει. Τελικά, μετά από κάποια… γαλλικά και με πολλά νεύρα πέρασε εκτός γηπέδου.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καφές, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις:

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμποτσάν, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Μπρούνο Αλβες, Ντενίσοφ (66′ Σιρόκοφ), Ζιριάνοφ, Μπιστρόφ (74′ Κανουνίκοφ), Ντάνι (67′ Ροσίνα), Λάζοβιτς, Μπουκχάροφ

ΑΕΚ (Μπλένταρ Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Λαγός, Δέλλας, Νασούτι, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Σκόκο (82′ Μπλάνκο), Τζιμπούρ (58′ Ντιόπ), Λυμπερόπουλος (46′ Γιάχιτς)

Πηγή: sportdog.gr