Ο Μάικλ Σαμ γίνεται ο πρώτος επίσημα ομοφυλόφιλος παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) καθώς υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα «St Louis Ram». Σημειώνεται πως το αμερικανικό ράγκμπι αποτελεί το δημοφιλέστερο σπορ στις ΗΠΑ. 

Ads

Ο Μάικλ Σαμ αγωνίστηκε ως αμυντικός με το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι από όπου και αποφοίτησε το Δεκέμβριο. Με την αποφοίτησή του δήλωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο πρώτος ομοφυλόφιλος επαγγελματίας παίκτης του NFL.

«Ήρθα να πω στον κόσμο πως είμαι ανοιχτά γκέι. Αν δουλέψω σκληρά, αν παίζω καλά, αυτό είναι το μόνο που θα πρέπει να μετράει», είχε δηλώσει στο δίκτυο ESPN. Η απόφασή του είχε προκαλέσει ένα κύμα υποστήριξης και θαυμασμού ενώ η Μισέλ Ομπάμα με μήνυμά της στο Twitter δήλωσε πως ο Μάικλ Σαμ αποτελεί «έμπνευση για όλους». «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για το θάρρος, εντός και εκτός γηπέδου», έγραψε.

Το Σάββατο η επιθυμία του Μάικλ Σαμ πραγματοποιήθηκε καθώς η ομάδα «St Louis Ram» τον επέλεξε στα draft για τα νέα ταλέντα. «Ευχαριστώ την ομάδα και την πόλη. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να τους το ανταποδώσω», έγραψε. 

Ο προπονητής της ομάδας Τζεφ Φίσερ δήλωσε στο κανάλι του NFL: «Είμαι ενθουσιασμένος για την επιλογή μας και την προσθήκη του Μάικλ Σαμ στην αμυντική μας γραμμή. Το έχουμε ψάξει και είναι πολύ καλός παίκτης».

Ads

Ο Μάικλ Σαμ είναι ο δεύτερος παίκτης στον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ που έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο πρώτος ήταν ο Τζέισον Κόλινς που παίζει στο NBA και τους Brooklyn Nets. «Είναι μια μεγάλη μέρα για το NFL, τον Μάικλ και την οικογένειά του», δήλωσε ο Κόλινς στο ESPN, λίγο πριν το παιχνίδι της ομάδας του με το Miami Heat.

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ομοφυλοφιλική κοινότητα ο Κόλινς απάντησε: «Χρειάζονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι για να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι και το μόνο που θέλουμε είναι να προσφέρουμε στις ομάδες μας για να κερδίζουν».